Черен уикенд: Катастрофи отнеха живота на седем души (ОБЗОР) Седем

...
Черен уикенд: Катастрофи отнеха живота на седем души (ОБЗОР) Седем
Коментари Харесай

Черен уикенд: Катастрофи отнеха живота на седем души

Черен уикенд: Катастрофи лишиха живота на седем души (ОБЗОР) Седем починали и над 25 ранени при произшествия в първия уикенд, в който хеликоптер на Министерство на вътрешните работи следи прецизно за нарушавания по пътищата в страната. След като в събота Главна дирекция „ Национална полиция ” стартира акция за надзор на скоростта по пътищата, за която приготви цялата си налична техника, в страната станаха над 20 тежки пътнотранспортни катастрофи.

 
Хеликоптер, чиновници на Пътна и Криминална полиция и цивилни патрули наблюдават за превишена скорост по пътищата в страната през последния уикенд. За акцията си Министерство на вътрешните работи приготви цялата си налична техника. От Групово дело „ Национална полиция ” се похвалиха, че единствено в първия ден на акцията по пътищата са установени 512 нарушавания за превишена скорост.
 
Въпреки това обаче единствено за два дни в страната са станали към 20 тежки пътнотранспортни катастрофи. Едно от тях е това в събота край село Старо Оряхово, в което пострадаха петима души, от които един умря по-късно в болничното заведение. Сред ранените бяха две деца и бременна жена, които към този момент са в устойчиво положение и са контактни. От полицията във Варна обясниха, че евентуално повода за злополуката е точно несъобразена скорост, защото в завой челно са се сблъскали два автомобила.



Минути след този случай петима души пострадаха в злополука на пътя Ахелой – Поморие. В този случай лек автомобил застигнал и се блъснал в ремаркето на камион-влекач.
 
Рано сутринта в неделя тежка злополука край Пловдив лиши живота на трима души. Подобно на случая от предния ден лек автомобил настигнал и се блъснал в ремарке на трактор.-->

 
Двама души пък починаха при преден конфликт сред два автомобила по пътя сред селата Добролево и Борован.
 
И макар акцията на Министерство на вътрешните работи за надзор на скоростта и за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, в която включиха всичката си налична техника, както и всички чиновници на „ Пътна полиция, ” статистиката за уикенда се равнява на седем жертви и над 25 потърпевши.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР