Chennai Open, първи квалификационен кръгИзабелла Шиникова – Екатерина Яшина 6-2,

...
Chennai Open, първи квалификационен кръгИзабелла Шиникова – Екатерина Яшина 6-2,
Коментари Харесай

Шиникова с категоричен успех в квалификациите в Ченнай


Chennai Open, първи квалификационен кръг

Изабелла Шиникова – Екатерина Яшина 6-2, 6-2

Изабелла Шиникова стартира присъединяване си в квалификациите на WTA 250 шампионата в индийския град Ченнай с безапелационна победа над международната №412 Екатерина Яшина. Българката изигра доста мощен мач и не остави никакви шансове на съперничката си, достигайки до успеха единствено за 64 минути.

Нейна съперничка в борбата за място в главната скица ще бъде Карол Моне (№270) или Мария Ткачева (№364).

Шиникова записа повече асове (4-1) и бе доста по-резултатна както на сервис (35-25), по този начин и на ретур (32-21). Българската тенисистка завоюва 63% от точките си на първи сервис (24/38) и осъществя пет от десетте си точки за пробив (50%), до момента в който Яшина оползотвори единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).

Двубоят стартира великолепно за Шиникова, която изцяло пое контрола върху протичащото се на корта, реализирайки два следващи пробива за 4-0. Впоследствие обаче втората ни ракета си разреши разпределяне и Яшина върна един брейк, редуцирайки пасива си до 4-2. Шиникова обаче не разреши на рускинята да продължи да се надява на поврат и прекъсна серията ѝ, след което записа нов пробив за 6-2.

Във втория сет българката още веднъж нямаше проблеми, откакто и този път съумя да пробие първа и да натрупа задатък от 4-1. Яшина опита да окаже опозиция, само че Шиникова продължи да господства и завърши дуела с пробив на нула, оформяйки крайното 6-2, 6-2.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР