Челси обяви назначението на Греъм Потър за нов мениджър на

...
Челси обяви назначението на Греъм Потър за нов мениджър на
Коментари Харесай

Челси назначи Греъм Потър за нов мениджър

Челси разгласи назначението на Греъм Потър за нов управител на клуба след уволнението на Томас Тухел, оповестиха от пресслужбжата на " сините ".

47-годишният експерт се разделя с Брайтън, като оставя „ чайките “ на четвърта позиция в класирането с 13 точки след четири победи в откриващите шест мача от новия сезон във Висшата лига. Потър впечатли останалите си сътрудници с извънредно вълнуващия и нападателен футбол, който практикува на „ Амекс Стейдиъм “.

„ Футболен клуб Челси е благополучен да приветства Греъм Потър за нов старши треньор на отбора, присъединявайки се към нас за период от пет години, с цел да донесе със себе си своя напредничав футбол и новаторски треньорски способи в клуба “, написаха от клуба на формалния си уебсайт.

Chelsea Football Club is delighted to welcome Graham Potter as our new Head Coach!
— Chelsea FC (@ChelseaFC)

Задачата пред него на „ Стамфорд Бридж “ ще бъде да разгърне капацитета на новите попълнения и да върне лондончани към успехите след неубедителния старт на акцията, белязан от три победи, едно тъждество и две загуби за състезание, както и проваляне от Динамо Загреб в Шампионската лига, което коства и работата на предходния управител на Челси Томас Тухел.

„ Невероятно горделив и разчувствуван съм да съставлявам Челси, този приказен клуб. Много съм въодушевен да си партнирам с новите притежатели на клуба и чакам с неспокойствие да се срещна и да стартира работа с вълнуваща група от играчи, като развия тим и просвета, с които нашите невероятни почитатели да се гордеят. Искам да изкажа и сърдечните си благодарности към Брайтън енд Хоув Албиън, които ми осигуриха тази опция и, в частност Тони Блум и всички играчи, треньорски щаб и последователи за неспиращата поддръжка по време на престоя ми в клуба “, сподели Потър, който ще дебютира отпред на Челси при гостуването на Фулъм в градско дерби от седмия кръг на Висшата лига в събота, 10 септември, от 14:30 часа българско време.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР