Челси набеляза старши треньора на Наполи Маурицио Сари за заместник

...
Челси набеляза старши треньора на Наполи Маурицио Сари за заместник
Коментари Харесай

Челси се възползва от драмите между Сари и Наполи?

Челси набеляза старши треньора на Наполи Маурицио Сари за заместител на Антонио Конте, написа Daily Mail. Според английското издание, "сините " са се спрели на 59-годишния италианец, откакто стана ясно, че той не може да се разбере за контракта си с управлението на "небесно-сините ".

Наполи и Маурицио Сари не могат да се схванат за нов контракт

Старши треньорът има съглашение до лятото на 2020 година. Сари и президентът на Наполи, Аурелио Де Лаурентис, обаче имат съществени разлики във вижданията за лятна селекция. Това е довело и до недоразумение сред двете страни, от което Челси обмисля да се възползва.

Както е известно, Антонио Конте на 99% напуща тимът на "сините " през лятото, като се чака още веднъж да заеме поста народен селекционер на Италия. Конкретно притежателят на Челси Роман Абрамович обаче упорства точно Маурицио Сари да заеме мястото на италианския си сътрудник.

Изкушават с пачки треньора на Наполи

В листата на лондончани участваха още имената на някогашния ментор на Борусия Дортмунд Томас Тухел и на Барселона Луис Енрике. Все още "сините " имат късмет да задействат освобождаващата уговорка, която фигуририра в контракта на Сари в размер на 8 милиона паунда. Ръководството обаче ще би трябвало да заплати и останалите 9 милиона паунда от договора на Антонио Конте за миналата година.

Именно неяснотата към бъдещия ментор на Челси пречи и на договарянията му с евентуални нови играчи, които да бъдат привлечени през лятото. Отново по информация на "Daily Mail ", "сините " са разговаряли с не един или двама футболисти, само че към момента неизясненото състояние в отбора отхвърля част от тях да преминат на "Стамфорд Бридж ".

Интересът на Челси към Маурицио Сари се разгаря

Поради тази причина "сините " ще бързат с привличането на нов треньор. Наполи пък впечатли под управлението на Сари, като дълго време властваше на първата позиция в класирането. До последно "небесно-сините " бяха главен съперник на Ювентус, само че изгубиха с 0:1 директния дуел и в този момент са втори с 78 точки, на 6 точки зад "бианконерите ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР