Челси измъкна драматична победа с 1:0 срещу Нюкасъл в мач

...
Челси измъкна драматична победа с 1:0 срещу Нюкасъл в мач
Коментари Харесай

Челси измъкна драматична победа във Висшата лига

Челси измъкна трагична победа с 1:0 против Нюкасъл в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. Успехът разреши на лондончани да се утвърдят на третото място в класирането, до момента в който " свраките " са 14-и.

Домакините бяха очевидно обезпокоени първоначално след тежката седмица, която имаха и сериозните глобите, които държавното управление на Обединеното кралство наложи на притежателя на клуба Роман Абрамович.
Домакините владееха самодейността през по-голямата част от първото полувреме и се настаниха трайно в половината на своя противник, само че по този начин и не успяваха да стигнат до действителна голова обстановка.
Снимка: БГНЕС  Челси измъкна трагична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Чак след половин час игра лондончани сътвориха по-сериозна блъсканица в наказателното поле на Нюкасъл. Тогава Н’Голо Канте комбинира с Кай Хавертц отдясно в наказателното поле, който преодоля двама играчи на гостите и пусна изострен паралелен пас на голлинита, който обаче не бе засечен от никого.

В 31-ата минута Мейсън Маунт стреля от рисков директно свободен удар отляво на наказателното поле, само че топката се оплете от външната страна на мрежата.
Снимка: БГНЕС  Челси измъкна трагична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Три минути по-късно „ свраките “ пропуснаха отлична опция да поведат в резултата. Мигел Алмирон центрира отдясно в наказателното поле, където Дан Бърн игра с глава, само че топката мина на сантиметри от дясната греда на Едуард Менди.

В 38-ата минута Кай Хавертц удари с лакът в лицето Дан Бърн в битката за високата топка и получи жълт картон. Играчите на Нюкасъл имаха искания, че германецът би трябвало да бъде изпъден, само че след инспекция със системата ВАР решението остана единствено за публично предизвестие.

В добавеното време на първата част „ свраките “ имаха нов късмет да имат задатък на почивката. Топката беше центрирана от свободен удар в наказателното поле на Челси, където Антонио Рюдигер почисти с глава. Топката обаче попадна на пътя на Алмирон, който нанесе прелестен удар от въздух, само че Менди сподели класа и избави.
Снимка: БГНЕС  Челси измъкна трагична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
Още преди да са изтекли и 60 секунди от втората част Нюкасъл още веднъж откри метод да обстрелва вратата на Менди. Бруно Гимараеш получи отляво в наказателното поле след осъществяване на тъч и нанесе рисков удар към далечния ъгъл, само че топката прелетея около лявата греда.

В 57-ата минута се стигна до втора доста дискусионна обстановка, в която ощетени бяха гостите. Джейкъб Мърфи нахлу отляво в наказателното поле, само че бе арестуван на няколко пъти за фланелката от Трево Чалоба, след което падна в наказателното поле. Сигнал за дузпа обаче не последва, а системата ВАР още веднъж удостовери решението на основния арбитър и бе отсъден единствено ъглов удар.

Пет минути по-късно Тимо Вернер беше изведен зад отбраната на Нюкасъл и мина около Мартин Дубравка, който го препъна. Дузпа обаче не беше отсъдена, тъй като се оказа, че немският национал е бил в състояние на засада.

След това Ромелу Лукаку и Матео Ковачич замениха Тимо Вернер и Мейсън Маунт в отбора на лондончани.
Снимка: БГНЕС  Челси измъкна трагична победа във Висшата лига (ВИДЕО)
В 77-ата минута пристигна и най-чистата обстановка за Челси през втората част. Тогава Хаким Зиеш цетрира отдясно в наказателното поле, където Хавертц се измъкна и нанесе изстрел с глава, само че право в ръцете на Дубравка.

Четири минути преди края на постоянното време Мат Таргет центрира от свободен удар на далечната греда, където Фабиан Шар нанесе удар с глава, само че в ръцете на Менди.

„ Сините “ съумяха да открият резултата в 89-ата минута, когато Жоржиньо даде дълго подаване в наказателното поле, където Хавертц беше изтърван от Бърн, безусловно „ залепи “ топката за левия си крайник и с второто си допиране я прати във вратата на Дубравка – 1:0.

В четвъртата минута от добавеното време на мача Хавертц можеше да осъществя и втори гол, откакто бе изведен от Канте по левия фланг, надбяга Бърн и стреля. Дубравка мазета, а след това топката се отби от напречната греда. Така завърши и дуела.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР