Челси измъкна 1:0 при гостуването си на Евертън в мач

...
Челси измъкна 1:0 при гостуването си на Евертън в мач
Коментари Харесай

Челси излъга Евертън, тежка контузия беляза мача на Гудисън Парк

Челси измъкна 1:0 при гостуването си на Евертън в мач от първия кръг на Висшата лига. Гол на Жоржиньо от дузпа се оказа единственото попадение на " Гудисън Парк ". Дебют за столичани записаха Рахим Стърлинг и Калиду Кулибали, които стартираха като титуляри, както и влезлите от пейката Марк Кукурея и Конър Галахър.

Десет минути след началото на срещата се стигна до доста неприятна травма. Джордан Пикфорд опита да избегне корнер и потегли да чисти топката, която бе излязла отвън терена. Страничният рефер обаче не подвигна флага си и играта продължи, а вследствие на това Бен Годфри потегли да прави шпагат, при който нарани глезена си доста съществено и бе изваден на носилка.

В края на полувремето пък Рахим Стърлинг съумя да вкара топката във вратата на домакините, само че голът бе анулиран поради засада.

Продължението на първата част бе осем минути поради прекъсването на играта към травмата на Годфри, а в осмата минута на добавеното продължение Челси откри резултата. " Сините " завоюваха дузпа, а Жоржиньо застана зад бялата точка и невъзмутимо осъществя - 0:1!

В самото начало на втората част Евертън можеше да изравни резултата. Абдулай Дукуре стреля рисково към вратата на Челси, само че Менди се оправи. В идващите минути лондончани съумяха да лимитират рисковите офанзиви на " карамелите ", само че и не сътвориха голови положения пред противниковата врата.

В 83-ата Челси стигна до великолепен късмет за втори гол и дебютно попадение на Стърлинг. Английският национал получи съвършеното подаване в наказателното поле и опита удар от непосредствена непосредственост до вратата на Евертън, само че бранител на " сините " съумя да блокира изстрела му. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР