Челси и Саутхемптън излизат един срещу друг във втория полуфинал

...
Челси и Саутхемптън излизат един срещу друг във втория полуфинал
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Челси с нов гол във вратата на Саутхемптън

Челси и Саутхемптън излизат един против различен във втория полуфинал за ФА Къп през днешния ден. Победителят от конфликта на „ Уембли “ ще мери сили на финала в шампионата против Манчестър Юнайед, който през вчерашния ден в профил Тотнъм след поврат. Сблъсъкът за трофея е на 19 май в Лондон.

Мачът сред Челси и Саутхемптън може да наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMA XTRA, а всичко най-интересно oт срещата може да намерите в Gong.bg.

Челси завоюва 11 от последните си 14 полуфинала за ФА Къп, до момента в който днешният мач е първи от тази фаза от 2003 година.

Саутхемпттън към момента води битка за оцеляването си във Висшата лига, само че днешният дуел е късмет за новия ментор на отбора Марк Хюз да се потвърди.

--

Първият добър късмет в мача бе на сметката на Челси. Еден Азар получи пред наказателното поле на Саутхемптън, обърна се и стреля мощно с левия крайник, само че топката профуча над вратата. Още в идната офанзива Чарли Остин също подсети за себе си, отправяйки рисков удар.

Темпото в първите няколко минути бе извънредно бързо, като офанзивите към двете порти се редяха една след друга. В 6-ата минута символичните домакини проведоха съвършена контраофанзива, която бе приключена от Уилиан. Бразилецът получи от Еден Азар отдясно, обработи топката и стреля с левия крайник, само че коженото кълбо срещна напречната греда.

11 - Chelsea have progressed to the final from 11 of their last 14 FA Cup semi-final matches, losing out only in 1996, 2006 and 2013. Pedigree. pic.twitter.com/HU0FEvIYRg
— OptaJoe (@OptaJoe) April 22, 2018
Постепенно двата отбора сякаш понижиха оборотите и играта стартира да се води най-вече в центъра на терена. В 26-ата минута Челси провежда поредна добра офанзива, в чиято основа бе Еден Азар. Белгиецът проби отляво и съвсем от аутлинията съумя да центрира остро към Жиру, който обаче бе притиснат и не съумя да отиграе.

Постепенно двата отбора сякаш понижиха оборотите и играта стартира да се води най-вече в центъра на терена. В 26-ата минута Челси провежда поредна добра офанзива, в чиято основа бе Еден Азар. Белгиецът проби отляво и съвсем от аутлинията съумя да центрира остро към Жиру, който обаче бе притиснат и не съумя да отиграе.

Последваха няколко следващи корнера в интерес на лондончани, при които обаче Саутхемптън оцеля.

В 39-ата минута Оливие Жиру се озова на отлична позиция в наказателното поле, прбори се за топката с защитник на Саутхемптън и стреля акробатично, само че в навън. Така, макар положителните благоприятни условия за попадения, такива през първата част не паднаха.

Второто полувреме стартира стремително за отбора на Антонио Конте. Още в първата си офанзива през втората част Челси съумя да поведе, а в воин за „ сините “ се трансформира Оливие Жиру.

Еден Азар съумя да овладее топката на границата на наказателното поле след дълъг пас, обработи топката и подаде наляво към Оливие Жиру. Французинът като на смешка мина през цели четирима бранители на „ светците “, с цел да се озове един на един с вратаря Макарти и да го матира за 1:0.



Футболистите на Марк Хюз пробваха да отговорят съвсем неотложно, само че Шейн Лонг пропусна отличен късмет. Чарли Остин работи доста хитро, пропускайки пас към себе си, откакто знаеше, че съотборникът му Лонг е зад него. Действията му изненадаха защитата на Челси, Лонг пое топката, само че докосването му не бе от най-хубавите и не съумя стреля.

ЧЕЛСИ – САУТХЕМПТЪН 2:0

1:0 Жиру 46'

2:0 Мората 82'

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Кейхил, Рюдигер, Моузес, Канте, Фабрегас, Емерсон, Уилиан, Жиру, Азар

Мениджър: Антонио Конте

Саутхемптън: Макарти, Седрик, Хут, Йошида, Беднарек, Бъртранд, Ромеу, Хойберг, Лемина, Остин, Лонг

Мениджър: Марк Хюз

Стадион: „ Уембли “, Лондон

Рефер: Мартин Аткинсън
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР