Челси и Рома завършиха наравно 3:3 в зрелищен двубой от

...
Челси и Рома завършиха наравно 3:3 в зрелищен двубой от
Коментари Харесай

Челси и Рома си вкараха по три гола в атрактивен мач на Стамфорд Бридж

Челси и Рома приключиха наедно 3:3 в зрелищен дуел от група C на Шампионската лига, който се игра на стадион „ Стамфорд Бридж “ в английската столица. Домакините поведоха с 2:0, само че не съумяха да удържат преднината си и даже отстъпваха с един гол ¼ час преди края, само че въпреки всичко стигнаха най-малко до точка.
Давид Луис даде преднина на „ сините “ с изстрел от дъгата на наказателното поле в десетата минута. След още 10 минути Еден Азар след солова акция пропусна да удвои преднината, стреляйки около страничната греда. В 30-ата минута пък Рома сътвори първото си състояние в мача, само че Раджа Наинголан не съумя да преодолее Тибо Куртоа, който с крайник парира удара му. Пет минути по-късно Рома направи нова добра офанзива, само че Куртоа този път не бе усложнен изключително от Диего Пероти и улови топката.

Челси обаче наказа противника си 120 секунди по-късно и чудесна контраофанзива в 37-ата минута бе приключена по най-хубавия метод от Еден Азар. В 40-ата минута Александър Коларов финтира Сесар Аспиликуета, нахлу в наказателното поле на англичаните и прониза вратата на Куртоа, намалявайки преднината на Челси.

В 65-ата минута Един Джеко възвърне равенството с прелестен изстрел от въздуха с левия крайник, а пет минути по-късно още веднъж босненецът се разписа с глава след осъществяване на директен свободен удар и Рома поведе в резултата. 10 минути по-късно обаче Еден Азар също бе прецизен за повторно в мача и изравни – 3:3. В 81-ата минута Джеко пропусна да запише хеттрик и да донесе успеха на своя тим, като стреля с глава от близка отдалеченост отвън очертанията на вратата. В другата среща от тази група Карабах и Атлетико Мадрид не съумяха да си отбележат гол – 0:0. Челси води със 7 точки, Рома има 5, Атлетико – 2, Карабах – 1.

В група А Бенфика отстъпи пред Манчестър Юнайтед с 0:1 в Лисабон. Автор на единственото попадение стана Маркъс Рашфорд в 64-ата мин. ЦСКА Москва пък загуби семейството си на Базел с 0:2.

Пари Сен Жермен съкруши Андерлехт с 4:0 като посетител в среща от група В. Килиан Мбапе разпечата вратата на белгийците още в третата минута, а минута преди края на полувремето подаде на Единсон Кавани, който с глава повиши на 2:0. Третото попадение в срещата бе дело на най-скъпия футболист в света Неймар, който бе прецизен от директен свободен удар, а Анхел Ди Мария фиксира разгромното 4:0 две минути преди края. В другия мач от тази група Байерн Мюнхен записа класическа победа над Селтик вкъщи с 3:0.

В група Барселона се наложи над Олимпиакос с 3:1 на " Камп Ноу ", а Лео Меси осъществя два от головете за каталунците. Ювентус надделя Спортинг с 2:1 на собствен терен в Торино. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР