Челси е новият носител на трофея в Шампионската лига. Лондонският

...
Челси е новият носител на трофея в Шампионската лига. Лондонският
Коментари Харесай

Кай Хаверц качи "Челси" на трона с първия си гол в Шампионската лига

" Челси " е новият притежател на трофея в Шампионската лига. Лондонският отбор победи " Манчестър Сити " с 1:0 във финала в Порто, игран пред повече от 16 000 фенове.

В воин за " сините " се трансформира Кай Хаверц, който вкара дебютния си гол в най-престижната клубна конкуренция.

" Челси " стъпва на европейския връх за повторно след 2012 година " Манчестър Сити " пък пропусна да завоюва шампионата за първи път в историята си.
Снимка: Reuters
Срещата на " Ещадио до Драгао " стартира вълнуващо, а още в 8-ата минута Рахим Стърлинг бе изведен чудесно, само че се засуети и Едуар Менди избави вратата си. Менди се трансформира в първия африкански вратар, който излиза като титуляр във край за най-желания трофей в клубния футбол.

В 27-ата Кевин Де Бройне още веднъж сподели, че е неоспорим занаятчия на подаванията. Белгиецът откри по прелестен метод Фил Фоудън, само че англичанинът бе блокиран от Антонио Рюдигер.
Снимка: Reuters
Три минути преди края на първото полувреме Кай Хаверц хвърли в възторг съотборниците си, мениджъра си Томас Тухел и всички почитатели на лондончани. Германският полузащитник се възползва от изнесената напред отбрана на " Сити " и след пас на Мейсън Маунт преодоля Едерсон, с цел да означи първия си гол в Шампионската лига.

Второто полувреме стартира по ужасяващ метод за " жителите ". В 57-ата минута Рюдигер фаулира Де Бройне, който се контузи и не съумя да продължи. Капитанът на " Сити " напусна терена със сълзи на очи.
Снимка: Reuters
Тимът на Пеп Гуардиола бе напълно покрай равнене в 73-ата минута, само че влезлият като запаса Кристиан Пулишич пропусна отлична опция.

В последните минути " небесносините " направиха всичко по силите си да вкарат мача в продължения, само че отбраната на " Челси " бе непробиваема.

Миналия сезон Тухел загуби мача за трофея с ПСЖ, и единствено пет месеца след уволнението си от френския гранд, в този момент той ликува с " Челси ".
Снимка: Reuters
Хосеп Гуардиола пък пропусна да се трансформира в третия треньор с три оценки в конкуренцията. Испанецът остава с две купи, извоювани с " Барселона ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР