Чехословашкото вълче куче се нарича официално чехословашки вълчак. В превод

...
Чехословашкото вълче куче се нарича официално чехословашки вълчак. В превод
Коментари Харесай

Характер и поведение на чехословашки вълчак

Чехословашкото вълче куче се назовава публично чехословашки вълчак. В превод значи чехословашка немска овчарка, въпреки такова наименование да звучи напълно недопустимо. То въпреки всичко изяснява най-точно за какъв вид куче става въпрос.

Казано с други думи, всеки неосведомен с породата би трябвало да знае, че ще си има работа с потомък на немските овчарки, носещ някои диви черти на карпатския вълк, взел участие също с генетичен материал при основаването на породата.

Като резултат се е получило мощно и крепко животно, самоуверено и настойчиво, интелигентно и несъмнено, само че с лек смес на вълчи дебелоглав. Най-важното в тази информация обаче е, че на това животно не може да се гледа като на изцяло питомно куче, тъй като то носи много от темперамента на дивите животни.

Казано по различен метод, чехословашкото вълчо куче може да стане отличен надзирател и бранител, каквато е немската овчарка, само че не и добър домакински любим, на който може да се разчита, че знае по какъв начин да се държи с децата в дома и с други домашни любимци.

Чехословашкият вълчак не е подобаващ за общуване в затворено пространство с деца и други животни. Освен това породата не е подобаваща и за притежатели, неподготвени и без опит с други огромни кучета, тъй като чехословашкият правоприемник на вълците има потребност от мощно управление, конструкция и ясна цел в дилемите.

Няма по какъв начин добър притежател на такова куче да бъде и ангажиран човек, неопитен да се отделя внимание на кучето си, тъй като породата е склонна към деструктивно държание, в случай че не получи задоволително благоприятни условия да изразходва силата си в разходки и извършения.

 Чехословашки вълчак

По темперамент чехословашкият вълчак може да бъде избран като образован и деятелен вълчи хибрид, който се нуждае от доста внимание, образование и социализация, с цел да съжителства сполучливо с хората.

Тази порода е мощен ловджия и има усет към плячката, а прекалено много живи същества влизат към това разбиране за вълчото куче, заради което рекомендацията е то да се държи на каишка и в оградена зона. Твърде доста ухапвания и пострадвания, както и съдбовни случаи се дължат навръх чехословашкото вълчо куче, с цел да се прояви немарливост към характерните черти на характера му, които го вършат постоянно много нападателно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР