Чехия победи Шотландия с 2:0 в двубой от Група D,

...
Чехия победи Шотландия с 2:0 в двубой от Група D,
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, феноменален гол отбеляза Патрик Шик

Чехия победи Шотландия с 2:0 в дуел от Група D, игран на стадион " Хемдън Парк " в Глазгоу. В воин за гостите се трансформира Патрик Шик, който се разписа на два пъти, като второто му попадение бе възхитително. Нападателят вкара гол от към 50 метра.

Шотландците пък от своя страна пропуснаха редица положителни положения, а Линдън Дайкс нацели гредата.
 UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, свръхестествен гол означи Патрик Шик
Така Чехия оглави класирането в групата си с актив от 3 точки. Толкова има и Англия, само че " трите лъва " имат по-лоша голова разлика. Хърватия и Шотландия са надлежно на трета и четвърта позиция.

Двубоят стартира добре за " гайдарите ", които постановиха домашен напън и на няколко пъти тормозиха отбраната на гостите, само че до съществени рискове по този начин и не се стигна.

Чехите се окопитиха и в 16-ата минута Патрик Шик нахлу рисково в наказателното поле и насочи изстрел от дребен ъгъл. Вратарят на шотландците Дейвид Маршал обаче бе квалифициран за това и избави.
 UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, свръхестествен гол означи Патрик Шик
Отговорът на Шотландия не закъсня и единствено две минути по-късно Линдън Дайкс получи остро ниско подаване и насочи топката към вратата. Кълбото обаче мина на сантиметри от лявата греда.

Най-доброто състояние за " гайдарите " пристигна в 32-ата минута, когато капитанът Анди Робъртсън получи добра топка вляво в наказателното поле и насочи отличен изстрел, само че вратарят Вацлик избави.
 UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, свръхестествен гол означи Патрик Шик
В 42-ата минута гостите поведоха в резултата. Поредно центриране отдясно даде резултат и Цуфал подаде към Патрик Шик, който надскочи двама бранители и означи - 0:1.

През втората част двата тима започнаха вихрено, като единствено в разстояние от няколко минути чехите пропуснаха да положителни шанса да удвоят, а Джак Хендри реши да изненада Вацлик с удар от границата на наказателното поле, само че топката обаче се удари в напречната греда.

В 52-ата минута гостите удвоиха преднината си по удивителен метод. В воин за отбора се трансформира още веднъж Патрик Шик, който видя Дейвид Маршал, че е излязъл напред, стреля от центъра на терена, прехвърляйки вратаря на Шотландия.
 UEFA EURO 2020 Чехия победи Шотландия с 2:0, свръхестествен гол означи Патрик Шик
В 62-ата минута Шотландия можеше да върне едно попадение. Линдън Дайкс шутира мощно по трева наоколо до точката на дузпата, само че Томаш Вацлик направи положително избавяне.

В 77-ата минута домакините пропуснаха нова добра обстановка. Центрирана топка трансферира куп от играчи в наказателното поле и стига до Скот Мактоминей, само че той шутира високо над вратата на Чехия.

В последните минути на срещата Джеймс Форест проби в наказателното поле и опитва диагонален изстрел по земя, само че топката се удари в крайници на Томаш Калаш.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР