Чехия обяви национален траур, след като въоръжен студент отне живота

...
Чехия обяви национален траур, след като въоръжен студент отне живота
Коментари Харесай

Стрелецът от Прага убил баща и бебе преди седмица

Чехия разгласи народен печал, откакто въоръжен студент лиши живота на минимум 14 души в университета в Прага. Ранените при нападението са 24-ма, а мъжът е обвинен и за друго закононарушение – часове преди стрелбата татко му е бил открит мъртъв в родното му село.

Полицията допуска, че причинителят е бил въодушевен от стрелбата в съветско учебно заведение по-рано този месец. Темата разяснява пред NOVA NEWS Евгения Бернщайн, която е на място в Прага.

Полицията работи по версията, че килърът е прострелял и млад татко с бебе на 2 месеца. Случаят е от преди седмица, а телата са открити в гора покрай Прага.

Името на нападателя към този момент е известно, той е 24 годишен студент по история във философския факултет на Карловия университет, уточни Бернщайн. Тя описа, че той е защитил магистърска степен с дипломна работа за историята на Полша, за което е получил и премия, а все още на убийствата е следвал магистратура.
" Тих, незабележим човек, няма данни да е имал проблеми със фамилията си ", добави тя. По нейни думи е известно, че килърът законно е имал оръжия.

" Той е влезнал в университета с огромна черна чанта, цялостна с оръжия. Пушката е дълга, с оптичен мерник, скъпа и професионална. Не е елементарно човек да се снабди с такава, би трябвало особено позволение ", добави Бернщайн. Тя уточни, че килърът е работил самичък и е възнамерявал закононарушението от доста време.

" В Telegram той предизвестява от известно време, че ненавижда живота, желал е да се самоубие, да извърши някакво сходно безчовечие. Пишел е на съветски език. Постовете му дълго време не са били обществени. Преди да извърши закононарушението ги е направил обществени ", изясни Бернщайн.

Тя добави, че полицията води следствие и в обществените мрежи, защото там има изявления в поддръжка на килъра.

" Говори се, че очевидно е имал съществени душевни проблеми и социопатичен темперамент, само че няма детайлности ", сподели Бернщайн. Тя добави, че няма информация да е имало индикации в живота му за сходни дейности.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР