Чехия наложи в сряда санкции на руския патриарх Кирил заради

...
Чехия наложи в сряда санкции на руския патриарх Кирил заради
Коментари Харесай

Чехия санкционира руския патриарх Кирил

Чехия наложи в сряда наказания на съветския патриарх Кирил поради поддръжката му за войната на Русия в Украйна, трансформирайки го в първия човек в националния си санкционен лист.

76-годишният Кирил беше вписан с гражданското си име Владимир Михайлович Гундяев в листата на глобените, който е оповестен на уеб страницата на външното министерство, оповестява Ройтерс.

Така главата на съветската православна черква получава възбрана да влиза в Чехия и да прави всевъзможни финансови транзакции с чешки жители

 Попадна ли православието в задънена улица поради Украйна Попадна ли православието в задънена улица поради Украйна " Честите му обществени забележки в поддръжка на войната в Украйна, оправдаващи зверствата, осъществени от съветските войски там, са ясни доказателства, които могат да бъдат открити обществено ", сподели външният министър Ян Липавски на излъчена по малкия екран конференция.

Патриарх Кирил е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин и поддържа войната в Украйна, в която десетки хиляди хора бяха убити и милиони прогонени от домовете си. Русия отхвърля обвиняванията във военни закононарушения в Украйна.

Европейски Съюз се опита предишния юни да сложи Кирил в своя лист със наказания, само че Унгария блокира решението като министър председателят Виктор Орбан изясни, че кардинално е срещу санкционирането на религиозни водачи.

 Унгария отново блокира глобите, в този момент поради патриарх Кирил Унгария отново блокира глобите, в този момент поради патриарх Кирил

Във вторник Кирил назова руснаците, които не служат на страната си " вътрешни врагове " и разказа патриотизма като " най-голямата добродетел ", заяви съветската държавна осведомителна организация РИА. По-рано патриархът съобщи, че греховете на починалите в Украйна руснаци се опростяват.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР