Чеченският лидер Рамзан Кадиров вероятно се страхува, че губи благосклонността

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров вероятно се страхува, че губи благосклонността
Коментари Харесай

ISW: Кадиров вероятно се страхува, че губи благосклонността на Путин

Чеченският водач Рамзан Кадиров евентуално се опасява, че губи благосклонността на съветския президент Владимир Путин.

Това оповестиха специалистите от " Института за проучване на войната " в днешната си за спора в Украйна.

Организацията показва срещата на чеченския деспот с съветския държавен глава на 13 март, на която бяха разисквани социално-икономическите достижения на Чечения през последната година.

Even when addressing Putin, Ramzan Kadryrov’s speech is littered with the Chechen filler word ‘don’

And when he starts reading out his prepared notes (look at the size of the writing), he’s apparently encountering difficulties with Russian pronunciation
— Francis Scarr (@francis_scarr)

Кадиров се възползва от случая, с цел да похвали триумфите на чеченските бойци в Украйна и акцентира, че те вярно следват заповедите на Путин и " се стремят да работят до горчивия край ". В отговор Путин призна ролята на чеченските бойци и благодари на Кадиров.

Анализаторите от ISW означават, че Кадиров е бил нервозен по време на срещата, което евентуално демонстрира, че чувства значителен напън и се опитва да показа Чечения, себе си и войските си в позитивна светлина.

В момента чеченските сили играят минимална роля на фронтовата линия в Украйна. Те основно организират настъпателни интервенции в региона на Белогоровка в Луганска област, както и извършват охранителни задания в тиловите региони на окупираната територия на Украйна, се споделя в отчета.

Експертите на ISW заключват, че Кадиров може да се опасява, че губи благоволението на Путин, тъй като няма съответни достижения, с които да се похвали във връзка с войната в Украйна. Предполагаемо той се е надявал да усъвършенства и укрепи репутацията си по време на тази среща.

Путин от своя страна може би желае Кадиров да усили ролята на чеченските бойци на фронта, настояват анализаторите. Това е обяснимо, откакто частната военна компания " Вагнер " и стандартните съветски военни сили търпят съществени загуби в персоналния състав при продължаващите боеве в Украйна.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР