Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви, че над 1000 украински морски

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров обяви, че над 1000 украински морски
Коментари Харесай

Кадиров похвали над 1000 украински войници, предали се в Мариупол

Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи, че над 1000 украински морски пехотинци са се предали в южния пристанищен град Мариупол, оповестява " Ройтерс ".

В " Телеграм " той уточни, че стотици от предалите се военни са били ранени. Да се предадеш е верният избор, акцентира Кадиров.

Той твърди, че украински елементи са се разпаднали поради дезориентация и неспособност за лекуване на потърпевшите. " В последна сметка съпротивата е безполезна ", посочи чеченският водач.

По негови думи към момента има дребни групи украински бойци, които се съпротивляват, тъй като " се боят да се предадат на съветската войска ".

" Не се опасявайте. Помислете за околните си, за ранените, за личния си живот ", настоя той.

Кадиров твърди, че към 200 ранени сега се укриват в региона на цех " Азовстал " и не получават здравна помощ. " Призовах укритите в мазетата и коридорите на завода: Всички знаят, че ние се отнасяме хуманно към военнопленниците. Напуснете! Помислете за себе си и за другите фамилии, както направиха през днешния ден повече от 1000 моряци ", прикани той.

Украйна към момента не е коментирала изказването.

Мариупол е стратегически град на Азовско море, ситуиран в коридора, свързващ Кримския полуостров с отцепния район в Източна Украйна. Ако той премине под контрола на съветските сили, Москва ще може да свърже стратегическия кулоар и изцяло да блокира достъпа на Украйна до Азовско море.

Преди дни водачът на самопровъзгласилата се Донецка национална република Денис Пушилин разгласи, че пристанището на Мариупол е минало под контрола на ДНР.

По данни на украинските управляващи към 90% от градската инфраструктура е била повредена или разрушена, а електричеството и връзките в града са били прекратени в границите на дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР