, че в проекта за окончателно изявление за срещата на

...
, че в проекта за окончателно изявление за срещата на
Коментари Харесай

Reuters: Три страни от ЕС подкрепят мирни преговори между Украйна и Русия

, че в плана за дефинитивно изказване за срещата на върха на 30-31 май с дата 19 май Европейският съюз е разказан като „ хладнокръвен в уговорката си да помогне на Украйна да осъществя своето неотменимо право на самоотбрана против съветската експанзия “. Не се загатват мирни договаряния.

На среща на представители на Европейски Съюз на 20 май италианският дипломат предложи смяна на текста, като означи, че той би трябвало да се отнася до мирните договаряния и да уточни незабавното преустановяване на огъня като една от първите цели на Европейски Съюз, настояват лица, участвали на срещата.

Това предложение е подкрепено от Унгария и Кипър, които са измежду най-критичните страни към новия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, който беше блокиран отдавна заради вътрешни различия.

Унгария се опълчва на планувано петролно ембарго, а Кипър е угрижен за препоръчаната възбрана за продажба на недвижими парцели на съветски жители.

В същото време ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на речта си на форума в Давос във вторник зае ястребоваа позиция по отношение на Русия и не загатна мирните договаряния.

„ Украйна би трябвало да завоюва тази война и експанзията на Путин би трябвало да бъде стратегически неуспех “, безапелационна е тя.

В последния план на изводи от срещата на върха Европейски Съюз „ остава зает с укрепването на способността на Украйна да пази своята териториална целокупност и суверенитет “. Преработеният план би трябвало да бъде показан по-късно след срещата на Европейски Съюз.

Припомняме Ви, че предходната седмица Италия предложи, който включва Организация на обединените нации, Европейски Съюз и Организацията за сигурност и съдействие в Европа като медиатори за първичното образуване на локално преустановяване на огъня.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР