че сред мотивите за уволнението му има такива, от които

...
че сред мотивите за уволнението му има такива, от които
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на ВМРО изгонен от ВТУ за уронване на престижа

че " измежду претекстовете за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и прокуратурата ".

Всички претекстове, изредени от образователното висше заведение са следните:

- За нарушаване на ЗВО, член 56. (1) ( Изм. - Дъждовни води, бр. 60 от 1999 година, в действие от 02.07.1999 г.) Членовете на университетския състав са длъжни: (изм. - Дъждовни води, бр. 48 от 2004 година, изм. - Дъждовни води, бр. 17 от 2020 г.) да съблюдават научната и професионалната нравственос, да не организират политическа или религиозна активност във висшето учебно заведение.

- За саботиране на работата на Академичния съвет, опити за пропадане на Общото заседание на Университета посредством ръководените от него партийни структури на Вътрешна македонска революционна организация, в частност Студентския съвет.

- За основаване на интернационален проблем с Р Италия и нейни жители, които се образоват отдалечено в Центъра за квалификации във ВТУ.

- За квалификацията „ Мафия “, обществено, в изявление на конференция за медиите, към сътрудниците на Великотърновския университет – най-големия частен италиано-американски университет „ Пегасо “, и замесване на страната ни в интернационален скандал.

- За потребление на служебното състояние и за възпрепятстване в Комисията по обучение в Народно събрание решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.

- За обидни изявления в Народно събрание против ректора, ректорското управление и ВТУ, за опит да се опетни достойнството и достолепието на преподавателите в Университета.
Като помощник-ректор на ВТУ в интервала 2007–2015 година е виновен за фактическия банкрут на Университета (над 6 милиона дълг).

- За обръчите от компании, свързани с Вътрешна македонска революционна организация, довели до големи загуби на ВТУ и взели участие във всички строително-ремонтни работи на територията на Университета.

- За подстрекаване и образуване на поредност от запори на сметките на ВТУ (като предписание преди огромни национални празници и в края на годините) в опит да се основат проблеми на управлението на Университета и неспособност да се изплащат работните заплати.

- За опит за противозаконна интервенция, в качеството му на депутат, при образуването и воденето на каузи по негови сигнали против ректора на ВТУ.

- За възпрепятстване на опитите на управлението да осъществя редица планове в полза на работата и за оправянето с финансовата рецесия.

- Заради проблемите, които той или свързани с него лица от партията Вътрешна македонска революционна организация създаваха на всички компании, които се пробваха да работят с ВТУ за излизане от рецесията.

- За образуване на поредност от поръчкови инспекции, персонално и посредством свързани с него лица, по линия на МОН и на Финансовото министерство, целящи да попречат на работата на ВТУ и да прикрият следите на лицата, които участваха във банкрута на Университета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР