, че преди месец попита спецпрокуратурата дали има ли развитие

...
, че преди месец попита спецпрокуратурата дали има ли развитие
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата си трае дали има развитие по сагата ”Барселонагейт”

, че преди месец попита спецпрокуратурата дали има ли развиване по проблема, какво е посочил анализът на документите, получени от Испания, и има ли отговори на правосъдната поръчка до Кипър. Отговори от спецобвинението по този начин и не пристигнаха. След края на юли, когато спецпрокуратурата ще престане да съществува, делото евентуално ще бъде продължено от Софийската градска прокуратура. Един от причините на прокуратурата против закриването на спецструктурите беше, че по този начин делата ще пропаднат. По всичко наподобява обаче, че държавното обвиняване не бърза да постави точка на случая " Барселонагейт ".

В средата на февруари спецпрокуратурата разгласи, че е получила 219 страници материали по прословутото дело, само че следва формалният им превод на български език по този начин, че да могат да бъдат приобщени към материалите по делото за пране на пари, в което е забъркано и името на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Докато чакаше формалния превод, прокуратурата си направи и вътрешен, тъй че на процедура тя знаеше какво й дават отговор испанските управляващи още преди средата на март, когато и формалният превод беше подготвен.

За въпросните 219 страници се разбра незабавно откакто Министерство на вътрешните работи получи материал от испанската полиция. Тогава прокуратурата разгласи, че е подготвена с 90% от следствието. Заключенията на испанските управляващи, изпратена на Министерство на вътрешните работи в края на януари, са, че има доказателства, от които може да се допусна, че в тази ситуация " Барселонагейт " са изпрани над 5 млн. евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР