Че най-важните неща в живота не подлежат на калкулация можем

...
Че най-важните неща в живота не подлежат на калкулация можем
Коментари Харесай

4 мита за овулацията, които пречат на зачеването


Че най-важните неща в живота не подлежат на калкулация можем да съдим по една доста простичка специфичност. Едва ли има нещо по-трудно предвидимо от овулацията при дамите . Науката от дълго време е потвърдила, и мъжете и дамите знаят, че менструалният цикъл сред 2 овулации трае приблизително 28 дни, и въпреки всичко проблемите със зачеването са факт при милиони двойки по света.

Разбира се, на зачеването въздействат голям брой разнообразни фактори, само че една от главните аргументи за сложното зачеване на множеството дами, които работят по въпроса, са обърканите показа за овулацията.

Колкото и сложна да е за предугаждане, тя въпреки всичко се базира на някакви закономерности, въпреки постоянно неразбираеми. Изваждайки тези закономерности то мъглата, ще разбием някои от най-честите легенди за овулацията, които са в основата на проблемите със зачеването при доста двойки.

Мит 1: Овулирате на една и съща дата всеки месец
Средно месечният цикъл трае 28 дни. Това ще рече, че всеки идващ месец овулацията настава с 2-3 дни по-рано. Но са регистрирани случаи, в които интервалът сред 2 овулации е цели 35 дни, както и такива, в които той е едвам 21 дни. Много фактори – от напрежението , до здравословните проблеми – може да съкратят или удължат интервала сред обособените овулации.

Мит 2: Месечното кървене и овулацията може да съвпаднат
При някои дами може да се следи леко кървене в деня на овулацията, само че то не може да се съпостави по активност с менстуралното кървене . Овулацията нормално е реалност от 9 до 15 дни след началото на месечното кървене, само че в никакъв случай не съответствува с него.

Мит 3: Само сексът по време на овулация води до забременяване
Сперматозоидите може да запазят жизнеността си във фалопиевите тръби за интервал от към 5 дни. Така, даже секс няколко дни преди овулацията може да докара до сполучливо забременяване.

Свързани публикации.. Искате да заченете момче? Опитайте тези трикове 0 Искате да заченете момиче? Помогнете си по този начин 0 Смарт гривна регистрира точния миг за забременяване 0

Мит 4: Невъзможно е да се зачене по време на менструация

В естествения случай това е истина. Но в случай че предположим, че дамата има по-кратък менструален цикъл, да вземем за пример 21 дни, овулацията в тези случаи настава към 8-11 ден след начало на менструацията. Кървенето може да продължи няколко дни, а като се има поради, че сперматозоидите живеят до 5 дни у дамата, то секс в последните дни на кървене може умерено да подсигури жизнеността им до настъпване на овулацията. Така дните на менструация не трябва да се подценяват като опция от двойките, които се пробват да се снабдят с дете.

Няма гаранция, че неправилната визия тъкмо по някоя от посочените тематики е причина зачеването на една жена да се бави. Добре е обаче тя да има ясна визия за тях, с цел да е сигурна, че прави всичко, което зависи от нея, с цел да забременее.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР