Чаят от магданоз е истински лечебен еликсир, за който си

...
Чаят от магданоз е истински лечебен еликсир, за който си
Коментари Харесай

Чай от магданоз – доказан лек за бъбреци и не само

Чаят от магданоз е същински лековит балсам, за който си коства да прочетете. Защото той сполучливо се оправя с всевъзможни болки, свързани с бъбречната активност и храносмилането. Изчиства бъбреците, като унищожава камъните в тях – единствено след два месеца профилактично пиянство на отварата бъбреците ви ще работят като нови.
Чаят се употребява и като различен врач при рак на простатата и матката, също така облекчава осезаемо и предменструалните болки.
За да си го приготвите, са ви нужни 1/4 ч.ч. пресни листа магданоз (сушени не се използват) и литър вода. Зеленината се изсипва във водата, откакто е кипнала и се оставя да поври за 5 мин. За да се възползвате от цялостната мощност на билката, можете да я оставите под похлупак за още 30 мин, след което я прецедете. Лечебните води имат характерен усет, който в началото може и да не ви допадне, само че за сметка на това са с безпределно пресен и освежителен мирис на зеленина. Приготвеното количество се пие три пъти денем.
Понижава високото кръвно, понижава нездравословния холестерол
Чаят спомага и за понижаване равнището на нездравословния холестерол (в този случай би трябвало да се пие най-малко три месеца), а също и за намаление на високото кръвно налягане. Отпушва затлачвания на вени и артерии и прочиства непотребните субстанции от стените на кръвоносните кафези.
При дамите резултатът от този чай се усеща още след едномесечното му всекидневно приемане – личи първо в по-лекото прекосяване на „ тези дни”. Народната медицина даже го предлага за възобновяване след раждане – по-бързо зарастване на разкъсванията, както и по-слаби болки и елементарно прекъсване на кървенето.
За намаляване
Освен всички други преимущества чаят от магданоз влиза и в диетичните стратегии за намаляване. Постепенно засилва изгарянето на мазнините, като с всеки идващ ден приемът му е все по-ефикасен. Високото наличие на витамини пък се грижи за гладка кожа, положително зрение и устойчива имунна система, а фибрите, които се съдържат в него, способстват за регулацията на метаболизма и вярната обмяна на веществата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР