Чаят от борови иглички се смята за еликсир на дълголетието,

...
Чаят от борови иглички се смята за еликсир на дълголетието,
Коментари Харесай

Чудните здравословни ползи на чая от борови иглички

Чаят от борови иглички се счита за балсам на дълголетието, носещ доста здраве и забавящ процеса на стареене. Редовната консумация на чай от тази билка - богата на витамините С и Е, калций, аминокиселини, етерични масла, смолисти субстанции, танини, каротин носят доста жизнеспособност, отстраняват умората, укрепват имунитета и даже усъвършенстват умствените качества.
Кои 10 билки ще ви оказват помощ да укрепите организма си през зимата
Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, само че зимният интервал е най-предразполагащ към настинки и вируси. Открай време...
Прочети повече
За лечебни цели се употребяват пъпките (които се събират през април), игличките (януари-октомври) и смолата (април, май) на бора, като можете да си приготвите сироп от тях по следния метод:

500 година борови пъпки се варят с 1 кг. захар в 2 литра вода, а полученият гъст сироп се прецежда и се пие чист или разводнен с вода и лимонен сок.

Можете да приготвите и чай от борови игличкиа от борови пъпки – шепа от пъпките се заливат с 250 мл. вряла вода и откакто престоят по този начин 10-15 мин. чаят се пие леко топъл, само че може и леден. Боровият сироп се предлага за повишение на имунитета, при лекуване на простуда, анемия, камъни в бъбреците, подагра, хемороиди.

Тинктурата от борови иглички също е доста добра алтернатива – шепа зелени борови иглички, нарязани на ситно, се заливат с чаша ракия. Оставяте я да престои по този начин две седмици, след което прецеждате и пиете по няколко капки, разтворени във вода няколко пъти на ден. Тя е доста потребна при цистит.
Колко необикновено потребна за цялостното здраве е тази напитка
Как работи зеленият чай? Има удобно въздействие върху метаболизма и пречиства организма, като ускорява и перисталтиката. Зеленият ча...
Прочети повече
Боровият мед от своя страна е страхотна витаминозна бомба. Помага извънредно доста при простудни болести, кашлица, инфектиране на сливиците и венците.

Мехлемът от смола се прави, като пакетче масло се разтопява, а към него се прибавя малко смола, разбърква се, до момента в който стане хомогенна примес и оставяте да се охлади. Прилага се при кожни болести и изгаряния и даже към циреи, гнойни рани, ревматизъм.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР