Чаят е една най-популярните напитки в света. Но въпреки ползите

...
Чаят е една най-популярните напитки в света. Но въпреки ползите
Коментари Харесай

Съставката, която задължително трябва да добавите към чая си

Чаят е една най-популярните питиета в света. Но макар изгодите си той има някои евентуални дефекти. Чаят съдържа танини, които са тип химично съединяване, реагиращо при взаимоотношението си с други субстанции.

Танините се срещат още в подправките, ядките, семената и бобовите растения.
7 чая, които всеки човек с диабет би трябвало да употребява
Диабетът е заболяване, което може да бъде следено с вярната диета и смяна в ежедневните привички. Всичко това може помогне за п...
Прочети повече
Прекомерната им консумация се свързва с някои неподходящи последствия. Известно е, че те понижават способността на организма да всмуква желязо. Танините също по този начин могат да причинят гадене при някои хора.

Ако имате сходни недоволства след пиянство на чай, евентуално би трябвало да намалите количеството от него, което консумирате. Но в случай че добавите мляко към чая, ще избегнете гаденето.

Този млечен артикул се свързва с танините и понижава дразненето, което те предизвикват в храносмилателния тракт.

Ползи за здравето от чая

Ако не прекалявате с потреблението на чай, той може да обезпечи доста изгоди на здравето ви. Различните типове чай имат разнообразни потребни свойства. 
Идеалната рецепта на баба: нарязан на кръст лук, потънал в чая
Тази публикация е тъкмо за вас, в случай че имате проблеми с подуването на корема, къркоренето на червата и сложното изхождане. Ако страдате от няк...
Прочети повече
Белият чай е богат на антиоксиданти и има вероятността да се включи в битката с някои форми на рак. Също по този начин той може да бъде от изгода за зъбите ви, защото се бори с плаката и прави емайла по-устойчив на захар и киселини.

Чаят от лайка оказва помощ да се отпуснете, до момента в който чаят от мента подкрепя храносмилането.

Доказано е, че зеленият чай усъвършенства здравето на мозъка с помощта на аминокиселината L-теанин. Когато се комбинира с кофеин, L-теанинът може да усъвършенства паметта, конгитивните качества и настроението.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или фитотерапевт, както и да се употребява за самолечение!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР