Чаят е безалкохолна напитка, получена чрез сваряване или запарване на

...
Чаят е безалкохолна напитка, получена чрез сваряване или запарване на
Коментари Харесай

Откриха за кои хора чаят е много опасен

Чаят е безалкохолна напитка, получена посредством сваряване или запарване на обработени и ферментирали листа от чаен шубрак. Той е най-консумираната напитка в света след водата. Чаят има ободрителен, леко горчив и стипчив усет.
Съществуват 6 съществени разновидности на чая – бял, жълт, зелен, улонг (улун), черен и пу-ер. От тях най-разпространени са белият, зеленият, улонг и черният чай.
Всички разновидности се получават от едно и също растение и главната разлика сред сортовете е в метода на обработката на листата. В случая с белия чай има особености и в развъждането на растението.
Чай се назовава също напитката (отварата), приготвена от разнообразни елементи на други растения (цветове, листа, плодове, например липов чай). Напитката се назовава билков чай, когато растението има лечебни свойства.
Хората от дълго време считат, че съвсем за всяко неразположение, евентуално има чай, който може да помогне и да облекчи положението. На пазара има огромно многообразие от всевъзможен тип чай и от време на време е мъчно да изберете подобен, който е подобаващ за вас.
В някой случаи обаче той може да бъде рисков.
Диетологът Михаил Гинзбург означи, че рисковата група, за която е нездравословно да пие чай, се състои от хора със стомашни проблеми. Според доктора на медицинските науки, " хората, които имат болки в стомаха, чаят не е желан. "
Той изясни, че в този случай пиенето на чай може да бъде нездравословно, защото подтиква секрецията на стомашен сок. Ако храносмилателният орган е нездравословен, има ерозия и други патологии, породени от увреждане на лигавицата, приемането на напитката може да утежни болестотворните процеси.

Д-р Гинзбург добави, че постоянно реакцията на организма към чая е обвързвана с генетични характерности. Следователно обстановката е напълно допустима, когато да вземем за пример черният чай предизвиква болежка в стомаха или други отрицателни признаци, а зеленият чай се всмуква без проблеми.
В същото време, диетологът отбелязва, че " при тежко инфектиране на стомаха и двете питиета могат да доведат до отрицателни последствия. "
Също по този начин, хората с хипертония би трябвало да пият чай (черен) с нараснало внимание. За тях може да е нездравословно да го употребяват заради способността му да покачва кръвното налягане. При проблеми с налягането чайовете, които се одобряват би трябвало да са единствено слаби.


Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР