Чай от розмарин за отслабване и тонизиране Розмаринът е вечнозелен

...
Чай от розмарин за отслабване и тонизиране Розмаринът е вечнозелен
Коментари Харесай

Чай от розмарин за тънка талия и плосък корем

Чай от розмарин за намаляване и тонизиране

Розмаринът е вечнозелен шубрак, който пораства по скалистите крайбрежия на западното Средиземноморие. В древността са му приписвали вълшебен свойства.

Свежите, горчиви нотки на розмарина припомнят аромата на бор, лимон, камфор и евкалипт.

Много е писано за чудотворните свойства и изгоди на розмарина за тялото. Ще ви споделим по какъв начин да подобрите метаболизма с негова помощ, с цел да се отървете бързо от непотребното тегло.

Розмарин за намаляване
Една клонка свеж розмарин (10 г) съдържа единствено 13 калории. Това нищожно количество може безвредно да се употребява като фалшификация за всевъзможни ястия. В 100 г зелени листа се съдържа повече от половината доза желязо, належащо за възрастен дневно.

Помага за усвояването на тежките и мазни храни, тъй че се употребява като фалшификация за месо. Поради обстоятелството, че розмаринът въздейства върху ускоряването на метаболизма и процеса на изгаряне на мазнини, не е нужно да ограничавате храната. Етеричните масла на растението облекчават раздразнението и напрежението, тъй че по-рядко ще ви се яде сладко.

За да отслабнете е нужно да си извършите специфична напитка от розмарин. Чаят от розмарин освен оказва помощ за понижаване на сантиметрите в региона на талията и бедрата, само че също по този начин подтиква, тонизира, облекчава умората, форсира придвижването на лимфата и понижава появяването на целулит.

Чай от розмарин за намаляване
Сушеният розмарин резервира потребните си свойства, а пресните листа придават по-чист и по-ярък мирис. Използвайте цели клончета и листа от розмарин, тъй че да е по-малко горчив. В композиция с липов цвят, розмаринът прави чудеса! Такава напитка подмладява тялото и усъвършенства положението на кожата.

Съставки:
1 супена лъжица сушен или свеж розмарин
1 супена лъжица сушени цветове от липа
400 мл гореща вода

Приготвяне:
Залейте билките с гореща вода (90 градуса).

Покрийте с забрадка и настоявайте за една нощ. На сутринта прецедете и разделете размера на течността на 3 дози.

Пийте инфузията 20 минути преди ястие за 21 дни, след което направете отмора от 3 седмици.

Ако не ви се занимава с подготвяне на инфузии, можете да добавите розмарин към кафето, черния и зелен чай. Пропорции – 0,5 ч.л. билка на чаша течност. Не забравяйте, че напитката с розмарин ободрява, по тази причина се пробвайте да не я пиете вечер, в противоположен случай няма да можете да спите.

Етерично масло от розмарин за намаляване
Облекчава възпалението, ускорява кръвообращението, понижава задържането на течности, разгражда мазнините и предотвратява стареенето на кожата. Поради тази причина, свойствата на маслото се употребяват за битка с целулита.

Масажите с етерично масло от розмарин са доста положителни. Смесете 7 капки етерично масло с 2 с.л. базово масло (какаово, кокосово, маслиново, от гроздово семе) и 7 капки лимонен сок. Намажете проблематичните зони, увийте с транспарантно фолио и се завийте с топло одеяло. След 1 час изплакнете.

Вижте още: Жулиен с тиквички – вкусно ядене за феновете на зеленчуците

Можете да обогатите кремове и лосиони за тяло с масло от розмарин, като просто добавите 3-5 капки към опаковката. Вдишването на аромата на розмарин задейства мозъчните центрове, виновни за ситостта, тъй че възприятието за апетит понижава.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР