Чай от мащерка с лимон – незаменим по време на

...
Чай от мащерка с лимон – незаменим по време на
Коментари Харесай

Чай от мащерка с лимон и мед облекчава болките в гърлото

Чай от мащерка с лимон – незаместим по време на грипния сезон.

Мащерката е известна от антични времена със своите лечебни свойства. Има характерен мирис, който придава на ястията неповторим усет. Това е чудесна фалшификация за картофи, риба и месо, само че чаят от мащерка е скъп по време на настинки. Тази билка съдържа субстанции, които лекуват инфекциите на гърлото, кашлицата и бронхита.

Има доста проучвания, които удостоверяват потребното влияние на мащерката, тъй че е отлично да я имате вкъщи освен по време на грипния сезон.

Чай от мащерка с лимон
3 клончета мащерка с пресни листа или 1 с. л. изсушена мащерка
250 мл. вряла вода
лимонен сок и мед на усет

Приготвяне:
Поставете клонките от мащерка в чаша и ги залейте с вряла вода. Покрийте чашата и я оставете да се накисва за към 10 минути (ако употребявате изсушена мащерка, оставете да се упорства в продължение на 7 минути).

Прецедете, прибавете лимонен сок и мед на усет.

Можете също да пиете тази напитка охладена с кубчета лед през лятото. По време на грипния сезон ще ви помогне топъл чай.

Съвет: За още по-добър резултат можете да добавите малко канела към чая. Това е невероятна композиция както на усет, по този начин и за здраве.

Редовната консумация на чай от мащерка е потребна за здравето, тъй като е богата на антиоксиданти, витамини и минерали.

Вижте още: Домашни сладки – лесни за подготвяне и доста красиви

Максималното целесъобразно количество е 2 – 4 чаши дневно.

Предупреждение: по предписание няма противопоказания за консумация на този чай в целесъобразните количества, само че в редки случаи някои хора са свръхчувствителни към мащерката. Бременните дами въобще не би трябвало да я употребяват!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР