Чавушоглу каза пред журналисти, че двете страни са постигнали напредък,

...
Чавушоглу каза пред журналисти, че двете страни са постигнали напредък,
Коментари Харесай

Турция каза Финландия и Швеция, че имат още работа, за да се присъедините към НАТО

Чавушоглу сподели пред публицисти, че двете страни са постигнали прогрес, само че към момента има какво да се  желае, най-много това се отнася за Швеция. Предстои на следващия ден той да се срещне с сътрудниците си от скандинавските страни, в рамките на срещата на външните министри на НАТО.

 

Швеция и Финландия аплайват за участие в НАТО през май. Турция блокира процеса на присъединение, настоявайки да разгласят кюрдските организации за терористични, да екстрадират лица, упрекнати в тероризъм или присъединяване в опита за прелом от 2016г. На 28-ми юни, преди началото на срещата на върха на НАТО в Мадрид, се организираха диалози сред турския водач Реджеп Тайип Ердоган, финландския президент Саули Нинистьо, тогавашния министър председател на Швеция Магдалена Андерсон и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Подписан е меморандум, допускащ на Стокхолм и Хелзинки да се причислят към НАТО.

 

Анкара по-рано съобщи, че меморандумът, който е подписан с Финландия и Швеция, не е финален и турският парламент може да не го утвърди, в случай че двете страни не изпълнят залегналите в него отговорности за противопоставяне на терористичните организации.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР