Чавдар НАЙДЕНОВЗабавен факт. Над 5 трилиона долара са били похарчени,

...
Чавдар НАЙДЕНОВЗабавен факт. Над 5 трилиона долара са били похарчени,
Коментари Харесай

Официозни лъжи

Чавдар НАЙДЕНОВ
Забавен факт. Над 5 трилиона $ са били изхарчени, с цел да бъде понижен делът на въглеводородите в енергетиката на света с 2% за 20 години - от 86% до 84%.
Разсъждение. Ако в действителност целият свят ще приключи използването на въглеводороди за сила, ще са нужни единствено 50 Х 5 трилиона, т.е. някакви си 2 и половина годишни Брутният вътрешен продукт и единствено хиляда години.
А по едно и също време с това всички съществени чичета  приказват на един глас и с изцяло съществено изражение на лицето за някакво такова Zero Carbon - " Нула въглеводороди " - ту до 2035-а, ту до 2050-а... Независимо, че числата не излизат!
Даже се палят, поучават, гневят, остракират, очернят другомислещи, запушват усти, в това число на създателите на личните си придвижвания!
Почти както с " демокрацията и пазарната стопанска система " през 1990-те.
И банките, тези съкровищници на мъдростта и знанието, отхвърлят да отпускат заеми за всичко с етикета въглеводородна енергетика. А също отбелязаха за разпродажба нуклеарната енергетика и огромните хидростанции - удивително, само че факт.
Ставащото припомня за ранните християни от интервала, когато са унищожавали Александрийската библиотека и цялото познание на античността, дружно с носителите му.
Извод. Има доста официозни неистини в западната политика и медии, само че през последните години тази проблематика се употребява с приоритет.
А анализите, меко казано, изостават. Защото енергийните олигополи дълго време са създавали параванни Неправителствени организации, мимикриращи просвета, купували са учени, в някои човешкоправни и свободнословни щати дори има закон против използването на израза " climate change ". Т.е. нищо не е обещано наготово, би трябвало търпеливо и грамотно да се съпоставят обстоятелства и " обстоятелства " на разнообразни създатели и мрежи от същества.
Между всички браншове на промишлеността през днешния ден най-важно и трудоемко е производството на истина.

Фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР