ChatGPT е просто поразкриване на завесата зад възможностите на изкуствения

...
ChatGPT е просто поразкриване на завесата зад възможностите на изкуствения
Коментари Харесай

Шварценегер за изкуствения интелект: „Терминатор“ се превърна в реалност

ChatGPT е просто поразкриване на завесата зад опциите на изкуствения разсъдък. Десетки хиляди към този момент се забавляват с чатбота на OpenAI, смятайки, че това е следващата игра, която огромните корпорации са им предложили във формат „ free-to-play “. Но мнозина знаем, че гратис е само сиренцето в клопката за мишката. Какво следва оттук-нататък? Издигане на човечеството до едно напълно друго равнище? Разкриване на тайната на дълбокия Космос и свободна сила? Или загуба на работни места, увеличение на неравенството сред хората, цифрови затвори и очакване на появяването на Джон Конър?

Споменавайки персонажа, основан от великия Джеймс Камерън за научно-фантастичната лента от 1984 „ Терминатор “, неотдавна Арнолд Шварценегер, звездата в истинските два кино лентата за терминатора, даде мнението си за протичащото се сега. 75-годишният артист е уверен, че още с първия филм от поредицата, Камерън е съумял да предскаже това, което към този момент се случва.

„ Днес всеки се опасява от това до каква степен може да стигнат нещата. И в този филм – в „ Терминатор “ – ние приказваме за това по какъв начин машините получават схващане и ни завладяват “, споделя Шварценегер за Academy Museum. Той продължава със суперлативи за сюжета на кино лентата и изяснява, че с първия филм те са засегнали тематиката за изкуствения разсъдък в най-общ смисъл и без да влизат в детайлности. „ Замислете се над това “, продължава Шварценегер. „ А в този момент, десетилетия след излизането му, той се трансформира в действителност. Това не ви е към този момент някаква фикция или футуризъм. Това нещо е тук през днешния ден. И това е плод на невероятния текст на Джим Камерън “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР