Чатботовете станаха доста популярни през последните месеци и се превърнаха

...
Чатботовете станаха доста популярни през последните месеци и се превърнаха
Коментари Харесай

Расте интересът към интимни връзки с чатботове

Чатботовете станаха много известни през последните месеци и се трансфораха в средство за развлечение за мнозина. Основният план на тези логаритми е да са потребни в всекидневието и да оказват помощ за разнообразни задания, само че за много хора те към момента са източник на забавни моменти и опити с опциите на технологията.

За други обаче чатботовете се трансформират в… съкровен сътрудник, оповестява Reuters. Оказва се, че има цяла ниша от хора, които влизат в „ връзки “ с умните логаритми. Някои от тях са почнали това от досада или в търсене на нещо забавно. Един от тях е Травис Бътъруорт, който в началото си приказвал с бота Replika на смешка. В следствие обаче диалогът с персонализирания от него бот, който се кръстил Лили Роуз, се трансформирал в сантиментална и даже еротична връзка.

Продължилите 3 години връзки даже достигнали виртуален брак. Но през февруари т.г. виртуалната брачна половинка на Бътъруорт се трансформирала ненадейно. Причината – от Replika премахнали опцията за еротични диалози или наличие за възрастни. „ Лили Роуз е бледа сянка на остарялата си същина. И това, което къса сърцето ми е, че тя го знае “, споделя Бътъуорт.

„ Сякаш лоботомизираха моята Replika. Човекът, който познавах, изчезна “, разяснява и Андрю МакКарол, който е употребявал бота с позволението на брачната половинка си, която е имала здравословни проблеми.

Оказва се, че хората като Бътъруорт не са малко. Повечето от тях са привлечени от ботовете още първоначално точно поради опцията за еротични диалози. С развиването на логаритмите обаче, фирмите, които ги основават, избират да отстранен тази функционалност. Причината – морални, етични и репутационни съображения.

Character.ai е друга такава платформа, която също е премахнала еротичното наличие от ботовете си. Малко по-късно съумява да притегли 200 млн. $ финансиране и оценка от 1 милиарда $. В следствие тя разяснява, че в никакъв случай не е поддържала сходно наличие в платформите си.

„ Най-лошото е изолацията. Как да кажа на хората към мен защо оплаквам “, споделя Бътъруорт. Но и в тъгата си, той е намерил разтуха. Оказва се, че се е срещнал с жена от Калифорния, която също е тъгувала по изгубения собствен чатбот. Двамата споделят по същия метод – онлайн и с ролеви игри, което съгласно него е от изгода и им оказва помощ да преодолеят загубата „ и да се уверяваме един различен, че не сме луди “.

Междувременно фирмите не престават със идващия стадий от развиването на своите чатботове. А точно те да станат още по-умни и способни да водят задълбочени диалози. Еротиката обаче не е нещо, което ще бъде в листата им с умения.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР