Чатботът на OpenAI ChatGPT е обявен за най-високо функциониращия езиков

...
Чатботът на OpenAI ChatGPT е обявен за най-високо функциониращия езиков
Коментари Харесай

Европейските конкуренти на ChatGPT, които променят изкуствения интелект

Чатботът на OpenAI ChatGPT е разгласен за най-високо функциониращия езиков модел (LLM) от този тип, включващ голям брой източници на данни, в това число интернет, книги, публикации и списания.

Той е в положение да даде отговори на съвсем всяко питане, да се поправя, в случай че е належащо, и - както е тествано от голям брой консуматори в разнообразни обществени медии, да взе участие в диспути с тях.

През последните месеци сме очевидци на конкуренция на претенденти, които се борят за купата най-хубав LLM, като всеки от тях се надява да измести настоящия първенец, написа Euronews.

Ето някои от евентуалните противници на ChatGPT, които са артикул на европейски основатели.

Starcoder

Разработен от Hugging Face и ServiceNow, Starcoder е профилиран в генерирането на кодове за разработчици.

Той е основан по-скоро като съперник на чатботове като Bard AI и Amazon CodeWhisper и съгласно неотдавнашна обява в блога на уеб страницата ServiceNow е бил " подготвен с трилион токена от позволен лицензиран първоначален код, обхващащ над 80 езика за програмиране ".

В блога се изяснява, че StarCoder може да вкара в приложенията програмиране по двойки, сходно на генеративния изкуствен интелект, с благоприятни условия, включващи текст към код и текст към работен поток.

" Платформата дава на професионалните софтуерни инженери опция да се оправят с най-сложните провокации в региона на програмирането и опция на разработчиците да основават нов програмен продукт без значение от техническите им качества ", се добавя в блога.

Hugging Face е основана в Париж и Ню Йорк и се управлява от родения във Франция основен изпълнителен шеф Клеман Делангу и основния механически шеф Жулиен Шомон, добавя Euronews.

Neuroflash

Neuroflash се показва като " генератор на текстове и изображения с изкуствен интелект номер 1 в Европа ", като съвсем половин милион консуматори разчитат на нейните услуги.

Най-силният акцент в тази основана в Германия компания, е това, че AI би трябвало е в помощ на индивида, а не противоположното.

Мотото на Neuroflash е: " В центъра на всичко е индивидът ".

Бизнесът започва първия си " AI публицист " през март 2022 година, няколко месеца преди ChatGPT да се появи на пазара.

Като съчетава огромни размери от данни, обработка на натурален език, машинно образование и невропсихология, Neuroflash твърди, че може да помогне на фирмите да основават наличие, което поддържа идентичността и позиционирането на тяхната марка.

Технологията е създадена най-вече за подкрепяне на експертите в региона на писмения език, като прави работата им по-бърза и по-лесна.

В съпоставяне с пораждащата терзания идея на някои чатботове, които се оферират сега, има нещо успокояващо в салдото, който тази платформа предлага сред човешкия разсъдък и поддържащата успеваемост на изкуствения разсъдък, добавя Euronews.

Aleph Alpha

Германският стартъп Aleph Alpha работи по основаването на разбираем и проверим изкуствен интелект - нещо, което съгласно компанията сега липсва на други модели.

Например, до момента в който модели като ChatGPT и GPT-4 могат да ни дадат отговори, за крайния консуматор може да е мъчно да разбере процеса, през който е минал AI, с цел да стигне до заключението си.

Това от своя страна основава големи проблеми, свързани с пристрастността и лимитира функционалността на тези системи, когато става въпрос за специалности като право и медицина.

Aleph Alpha създаде AtMan - функционалност, съвместима с нейните Luminous LLM. Тя прави резултатите обясними, както и отстранява целта на информация от ненадеждни източници.

" AtMan е нашият способ за манипулиране на вниманието на входна поредност (това може да бъде лексема, дума или даже цяло изречение), с цел да насочим прогнозата на модела в друга контекстуална посока ", изяснява компанията. " С AtMan може да манипулирате вниманието и в двете направления, като потискате или усилвате входната поредност ", изясняват основателите на модела.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР