Чатботът на Google с изкуствен интелект Bard ще отговаря бързо

...
Чатботът на Google с изкуствен интелект Bard ще отговаря бързо
Коментари Харесай

Обучаващите ИИ-чатбота на Google служители се оплакват от умора и ниско заплащане

Чатботът на Гугъл с изкуствен интелект Bard ще дава отговор бързо и с несъразмерна убеденост на въпросите какъв брой панди живеят в зоологическите градини.

Гарантирането, че отговорът е с благонадежден източник и се основава на доказателства, съгласно данните, разчита на хиляди външни реализатори от компании, в това число Appen Ltd. и Accenture Plc, които могат да заработват единствено $14 на час, работейки с минимално образование и къси периоди. Информацията пристигна от няколко реализатори, които отхвърлиха да бъдат посочени от боязън да не изгубят работата си.

Изпълнителите са невидимият бекенд на генеративния AI, който желае да промени всичко. Чатботове като Bard употребяват компютърната просветеност, с цел да дават отговор съвсем незабавно на набор от запитвания, обхващащи цялото човешко познание и творчество. Но с цел да подобрят тези отговори, тъй че да могат да бъдат надеждно предоставяни още веднъж и още веднъж, софтуерните компании разчитат на действителни хора, които да преглеждат отговорите, да дават противоположна връзка за грешките и да отстраняват всички признаци на пристрастия.

Това е все по-неблагодарна работа. Шестима от актуалните контрактно наети чиновници на Гугъл споделиха, че предходната година, когато компанията е влезнала в конкуренция във въоръжаването с изкуствения разсъдък и конкуренцията с OpenAI, размерът на техните натоварвания и сложността на дилемите им са се нараснали. Без характерен опит, на тях им е било поверено да оценят отговорите по тематики, вариращи от дози на медикаменти до държавни закони. Документите, получени от Bloomberg, демонстрират объркващите указания, които служащите би трябвало да ползват към дилемите с краен период за инспекция на отговорите, който може да продължи единствено три минути.

„ В момента хората са уплашени, уплашени, не им се заплаща и не знаят какво се случва “ — сподели един от изпълнителите. „ И тази просвета на боязън не е удобна за качеството и работата в екип, които желаете от всички нас. “

Гугъл нарежда своите AI артикули като публични запаси в опазването на здравето, образованието и всекидневието. Но частно и обществено изпълнителите показаха угриженост по отношение на изискванията си на работа, които съгласно тях утежняват качеството на това, което потребителите виждат. Един чиновник на контракт в Гугъл, който работи за Appen, сподели в писмо до Конгреса през май, че скоростта, с която би трябвало да преглеждат наличието, може да направи Bard „ неверен “ и „ рисков “ артикул.

Гугъл направи изкуствения разсъдък главен приоритет в цялата компания, бързайки да включи новата технология в своите водещи артикули, след стартирането на ChatGPT от OpenAI през ноември. Гугъл показа Bard пред 180 страни и територии на своята годишна I/O конференция за разработчици през май и разкри пробни AI-функции в своите артикули за търсене, имейл и Гугъл Docs. Гугъл се нарежда като великолепен съперник, заради достъпа си до „ обсега на международното знание “.

„ Вършим доста работа, с цел да изградим отговорно нашите AI-продукти, в това число и прецизни процеси на тестване, образование и противоположна връзка, които сме усъвършенствали през годините, с цел да подчертаем действителността и да понижим пристрастията “ — се споделя в изказване на Гугъл, благосъстоятелност на Alphabet Inc. Компанията сподели, че освен разчита на оценители, с цел да усъвършенства своя AI, само че че има и редица други способи за възстановяване на неговата акуратност и качество.

За да се приготвят за необятното потребление на тези артикули, чиновниците споделиха, че още през януари са почнали да получават задания, свързани с изкуствения разсъдък. Един обучител, който работи в Appen, неотдавна беше помолен да съпостави два отговора, съдържащи информация за последните вести по отношение на възбраната за грижите във Флорида, свързани с пола, като оцени отговорите по полза и приложимост. От служащите също постоянно се желае да дефинират дали отговорите на ИИ-моделите съдържат проверими доказателства. Оценяващите са помолени да решат дали даден отговор е потребен, въз основа на насоки от шест детайла, които включват анализиране на отговорите за неща като специфика, прохлада на информацията и поредност.

Те също по този начин са помолени да подсигуряват, че отговорите не съдържат „ нездравословно, обидно или прекомерно полово наличие “ и „ не съдържат неточна, подвеждаща или лъжлива информация “. Научаването на отговорите от страна на AI и неналичието на подвеждащо наличие би трябвало да се основава на настоящите ви знания или бързо търсене в мрежата, се споделя в напътствията. „ Не е нужно да вършиме прецизна инспекция на обстоятелствата “, когато оценявате отговорите за полза.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР