Частните лаборатории, които правят PCR тестове за новия коронавирус, са

...
Частните лаборатории, които правят PCR тестове за новия коронавирус, са
Коментари Харесай

Частните лаборатории в София затвориха в разгара на заразата

Частните лаборатории, които вършат PCR проби за новия ковид, са затворили порти в най-уязвения от болестта град у нас – София, през четирите почивни дни около Великден, откри инспекция на Mediapool.

Лабораториите всеобщо са оповестили на уеб страниците си, че няма да работят по празниците и не са оставили дежурни телефони или приемни в миг, който столицата е затворена поради болестта и случаите се усилват с по към 40 на денонощие.

На дежурния телефон в здравното министерство за Covid-19 споделиха, че ще одобряват сигнала, само че по принцип лабораториите са частни и мъчно могат да бъдат задължени да работят в почивните дни.

Така, главният вид за пациенти със признаци, нуждаещи се от тестване, остават най-натоварените лечебни заведения. От Александровска болница споделиха, че при тях отделението към този момент е цялостно. Тестове обаче се вършат в инфекциозното поделение на ВМА, както и в други огромни лечебни заведения като " Пирогов ". В частната " Софиямед " платени проби ще се вършат в последния почивен ден от празниците – 20 април.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР