Частни съдебни изпълнители отказват да махнат запори върху сметки, въпреки

...
Частни съдебни изпълнители отказват да махнат запори върху сметки, въпреки
Коментари Харесай

Сигнал до Lupa.bg: ЧСИ-та отказват да махнат запори и при изтеглени от тях дългове

Частни правосъдни реализатори отхвърлят да махнат запори върху сметки, макар че са прибрали към този момент дължимото. Сигнали до Lupa.bg идват от потърпевши жители. Те настояват, че има случаи, в които ЧСИ-тата са взели по-големи суми от актовете, които трябвало да платят жителите. 

Основният номер, който се практикувал от ЧСИ-тата е, да се теглят пари въз основата на здравни осигуровки. Въпреки че лицата си ги внасяли сами, частните правосъдни реализатори ги убеждавали посредством документи, че те не са здравно обезпечени. 

Скандално е, че съвсем всички искове в София отиват при едно лице, което се води надали не главен събирач към Общината. Хората се съмняват, че този човек изобщо съществува, тъй като никой не го е виждал. При опита да се доберат до частен диалог с този ЧСИ, пострадалите са посрещани от мутри, които ги карали да попълнят документи. 

" Как да не се колебая, че тези искове са рекет на страната, откакто не мога да видя с очите си, че този частен правосъден реализатор е жив човек ", споделя пред Lupa.bg стара жена, станала жертва на рекета.

По схемата с ЧСИ са прибрани милиарди левове и парцели, като хората всеобщо показват недоволството си от този способ на събиране на отговорности. Атакувани са и известни хора: композитори, артисти и даже политици. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР