Частната финансова компания Експат Капитал постави часовник на дълга на

...
Частната финансова компания Експат Капитал постави часовник на дълга на
Коментари Харесай

Часовник на дълга отмерва дълга на България на централно софийско кръстовище

Частната финансова компания " Експат Капитал " сложи " часовник на дълга " на централно софийско кръстовище.

Управляващите сътрудници на " Експат Капитал " и от дълго време заострят вниманието на обществеността към недисциплинираната бюджетна политика в България – изключително предвид на евентуалното ни приемане в Еврозоната. Като доста други икономисти и представители на бизнес средите те са обезпокоени от хроничните и ускоряващи се дефицити, които водят до повишаване на обществения дълг на страната.

Затова компанията е конфигурирала специфичен екран на балкона на своя офис на кръстовището на бул. " Цар Освободител " и ул. " Г. С. Раковски " – по диагонал против Военния клуб. Екранът е наименуван " часовник на дълга " и демонстрира приблизителното равнище на българския обществен дълг.

Към момента часовникът демонстрира над 31 милиарда лв. и сумата пораства всяка секунда. Използвани са последните данни от уеб страницата на Министерството на финансите, като Експат ще поправя числата динамично, когато се разгласяват нови данни.

Прогнозата на специалисти е, че дългът пораства приблизително с 362 лева на секунда, с 21 701 лева на минута, с 1.3 млн. лева на час или с 31.25 млн. лева дневно. Разделено на към 2 милиона фамилии, всяко семейство приблизително дължи над 15 хиляди лв..

Подобни часовници на дълга има в доста страни по света, като най-известният е в Ню Йорк покрай Times Square.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР