Частна лаборатория е одобрявала материалите за участъка, поясни министърът Частна

...
Частна лаборатория е одобрявала материалите за участъка, поясни министърът Частна
Коментари Харесай

Нанков: Ще проверим всички,участвали в ремонта на пътя край Своге


Частна лаборатория е одобрявала материалите за сектора, разясни министърът

Частна лаборатория е одобрявала материалите, с които се е работило по сектора край Своге, където стана трагичният случай. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Министерски съвет, съобщи „ Фокус “.

На въпрос дали ще се ревизират другите сектори, в които компанията „ Мега Инвест Холд “ взе участие, министър Нанков отговори: „ Вчера загатнах, че участници в процеса с този случай не са един или двама. Трябва да бъдат тествани освен строителните компании, участващи в консорциума, само че и надзорници и, несъмнено, резидент инженерът. Споменах през вчерашния ден, че ще създадем и много сериозен мониторинг, да речем паспортизация на пътищата в България. Предвиждаме и крути ограничения, които ще обявим идващите дни. Няма да се спрем на една или две компании, тъй като не е значимо коя е компанията “.

Министър Нанков посочи, че частна лаборатория е одобрявала материалите, с които се е работило по съответния сектор, защото такава е нормативно откритата процедура. „ Тя е открила на какви условия дават отговор те, изпратила ги е единствено за мнение на 27 юли 2014 година на АПИ и пътят оттова нататък е признат по документи. Всички дейности и бездействия на длъжностните лица по тематиката ще бъдат установявани като възможни административни нарушавания “, изясни той.

Междувременно от Агенция „ Пътна инфраструктура” оповестиха, че за повишение на сигурността на придвижване в сектора на тежкия случай е лимитирана на 30 км/ч. Данните от трафик камерите демонстрират, че макар ограничаването на скоростта и поставените пътни знаци водачите карат с 30% по-висока скорост от допустимата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР