Частна болница в Пазарджик наела на трудов договор специалист по

...
Частна болница в Пазарджик наела на трудов договор специалист по
Коментари Харесай

Болница в Пазарджик назначи лекар - пиянде и се видя в чудо

Частна болница в Пазарджик наела на трудов контракт експерт по ортопедия и травматология, който не бил вписан в регистъра на Българския лекарски съюз, имал ТЕЛК решение за 52% увреждане и проблеми с алкохола.

При тези условия от Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) в града отказали да създадат регистриране на доктора, като показват, че той е рисков за пациентите. От лечебното заведение пък са атакували заповедта на касата пред Административния съд, считайки, че е неоснователна.

От показаните документи се схваща, че на 11 март тази година МБАЛ „ Ескулап “ е уведомило РЗОК за новонаетия доктор, като приложили изискваните документи, в това число график. В книжата бил посочен и неповторим идентификационен номер (УИН) от регистъра на Лекарския съюз.
Директорът на РЗОК е изискал от РЗИ информация за експерта дали е освидетелстван от ТЕЛК.

В експертното му решение е записано, че има 52% неработоспособност, като му е противопоказан тежък физически труд и без физически натоварвания на горните и долните крака.

Ведно със систематичната алкохолна корист лекарят би заплашил положението и здравето на пациентите като реализатор на клинични и амбулаторни процедури, показват от РЗОК.

От болничното заведение не е показано и уверение за настоящо участие в Българския лекарски съюз, от съсловната организация връщат отговор на запитването, че медикът не е техен член. А това е наложително изискване, с цел да има право да практикува специалността си.

Жалбата на лечебното заведение е отхвърлена. Решението може да бъде обжалвано във Върховния административен съд в 14-дневен период.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР