Частици микропластмаси са открити в плацентите на неродени бебета, съобщи

...
Частици микропластмаси са открити в плацентите на неродени бебета, съобщи
Коментари Харесай

Учени бият тревога: Микропластмаси са открити в плацентите на неродени бебета

Частици микропластмаси са открити в плацентите на неродени бебета, заяви електронното издание на английския в. " Гардиън ".

Това се случва за първи път и учени споделят, че е доста обезпокоително.

Въздействието на микропластмасите в човешкото тяло към момента е незнайно. Според учени обаче те могат да съдържат химикали, които да предизвикват дълготрайни вреди или да повлияят върху развиването на имунната система на ембрионите. Предполага се, че тези частици са били погълнати или вдишани от майките.

Микропластмаси са открити в плацентите на четири здрави дами, които имали естествени бременности и раждания. Частиците били открити и в ембрионалната, и в майчината част на плацентата и в мембраната, в която се развива ембрионът.

Учените са изследвали едвам 4 % от плацентите, в които са разкрили повече от 10 микрочастици. Това би могло да значи, че броят им е доста по-голям. Всички изследвани частици били оцветени в синьо, алено, оранжево или розово и най-вероятно са от опаковки, бои, козметика или артикули за персонална хигиена.

" Все едно имаме бебе киборг - то към този момент не е формирано единствено от човешки кафези, а от комбинация от биологична и неорганична материя ", сподели Антонио Рагуса, шеф по акушерство и гинекология в болница " Сан Джовани Калибита Фатебенефратели " в Рим и началник на проучването. " Майките бяха в потрес ", добави той.

Резултатите от проучването бяха оповестени в сп. " Енвайърмент интернешънъл "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР