Частици жена е първият спектакъл от проекта Театър+ на Народния

...
Частици жена е първият спектакъл от проекта Театър+ на Народния
Коментари Харесай

Радина Кърджилова и Стефан Вълдобрев си партнират в Частици жена в Народния

" Частици жена " е първият театър от плана " Театър+ " на Народния спектакъл. Премиерните представления са на 7 и 8 октомври.

Камерната сцена на Народния спектакъл е построена през 1976 година, а първото зрелище, поставяно на нея, е  " Клопка " от Димитър Начев. От тогава до в този момент репертоарът непрестанно се мени, само че постоянно е формиран от естетически издържани спектакли и всеки сезон вкарва нови заглавия за българския спектакъл. 



Новата програма  " Театър+ "  следва тези правила и уголемява структурата като построява необятно пространство към спектаклите, което освен развива трупата на Народния спектакъл, само че и притегля интереса на нови публики. Диалогичността, заложена в основите на плана, е както сред всяко зрелище съпътстващите го събития, по този начин и посредством система от акции, които ще се организират на разнообразни стадии, описват от Народния спектакъл.



" Театър+ "  е платформа за дълготрайна и взаимна креативна работа за обмяна на хрумвания и показване на нови драматургични и театрални трендове на актуалния спектакъл. Ключова дума на програмата е среща - среща на екипите със експерти и хора, свързани с тематиките на представленията. Изследователските и просветителни модули със студенти са част от процеса по време на подготовката и след премиерата. Формират се партньорства с разнообразни образователни и културни институции, както и нови подходи за другарство с публиката.



Акцентите в плана са свързани с работата върху прозаични текстове и превръщането им в драматургични. Всеки театър в плана има собствен самостоятелен кръг от паралелни събития, допълват от Народния спектакъл. 

Крис Шарков е режисьор на " Частици жена ". Авторът на пиесата Ката Вебер преживява дълбока контузия, която я подтиква да напише тази пиеса. Пресъздаденото персонално страдалчество провокира съпреживяване по тематики, от които актуалното изкуство рядко се интересува. Това е пиеса, която пази правото на всеки да намира свое леговище от болката по характерен само на него метод, описват от екипа на плана.



Участват Радина Кърджилова, Мария Каварджикова, Стефан Вълдобрев, Ана Пападопулу, Цветан Алексиев, Жаклин Даскалова и Албена Ставрева.

Снимки: Стефан Н. Щерев
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР