Частичното зрение на шестима незрящи беше възстановено благодарение на имплант,

...
Частичното зрение на шестима незрящи беше възстановено благодарение на имплант,
Коментари Харесай

Учени възстановиха частично зрението на шестима души чрез имплант

Частичното зрение на шестима незрящи беше възобновено с помощта на имплант, който изпраща изображения непосредствено към мозъка, написа „ Гардиън”.

Чрез видео камера, закачена на очила, се изпращат електроди, които доближават до зрителната зона в кората на основния мозък. Така се дава опция на незрящите да се орирентират.
Пробив: Учени отстраниха ХИВ от ДНК-то на мишки Според медиците това е голям късмет да бъде създадено лекарство, което да излекува близо 37 млн. души по целия свят
Разработката на импланта е на взаимна работа сред американски учени в Тексас и Лос Анджелис.

Според лекторът в University College London Алекс Шорт, откритието ще даде късмет на доста хора да прогледнат още веднъж, даже да е отчасти.

Той твърди, че всички предходни опити да се сътвори бионично око са се фокусирали върху работещо око и работещ нерв. По думите му новият имплант изцяло трансформира визиите за това по какъв начин се лекуват изцяло слепите хора.
Пробив: Учени откриха метод да обръщат кръвните групи в една универсална Ако методът се окаже изцяло безвреден, това би разрешило проблемите с дефицита на донорска кръв по целия свят
„ Това е същинско обръщение за надежда”, добавя Шорт.

За да потвърдят откритието, учените са провели серия от проби. Те са се състояли в това участниците, които са изгубили изцяло зрението си, да гледат в черен екран. Целта е била да открият бял квадрат, който се появявал на разнообразни места.

В множеството от случаите резултатът бил положителен.

Въпреки че имат още доста работа, учените са на мнение, че това е значим миг за неврологията и невротехнологията. Според тях в близкото бъдеще може да бъде възобновено функционалното зрение на незрящите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР