Частичното бедствено положение в областта Яйлата е въведено заради лошото

...
Частичното бедствено положение в областта Яйлата е въведено заради лошото
Коментари Харесай

Кметът на Каварна: Наложихме частично бедствено положение, за да избегнем екокатастрофа

Частичното бедствено състояние в региона Яйлата е въведено поради неприятното време и желанието на екипажа да се изтегля, както и поради опазването на околната среда, с цел да не се случи екокатастрофа. Това съобщи на брифинг пред медиите кметът на Каварна Елена Балтаджиева.

" Работата не спря да върви. Снощи до 2 ч. работата продължи, готови сме и за избавяне на хора ", сподели кметът на Каварна.
" Работи се по 2 аспекта - недопускане на жертви и проблеми с екипажа. Създадена е подготвеност за дейности с вертолет.

" Не е правилно, че е почнала евакуация на хора от кораба. 9 индивида са на кораба. Ако се доближи до нужда на евакуация тя би трябвало да бъде не повече от 20-30 минути. Хората могат да се изведат и да им се обезпечат прегледи. с цел да се случи това, е належащо единодушие на корабособственика. Екипажът е в сигурност и не е належащо напускането на кораба ", добави регионалният шеф.

" Корабособственикът е уверил, че екипажът е в сигурност и не е належащо напускането на кораба. В момента екипажът е обезпечен с храна и вода, и нямат проблеми ", добави той.

Трябваше да работим в доста неприятно време. Липсата на опит и на несъответствуваща техника не даде опция да се приключи сполучливо първият стадий на интервенцията. Не беше заменен грайфера на крана, откъдето се получи приключването и интервенцията беше прекъсната ", сподели той.

" Разработен е проект за идващия стадий по изваждане на кораба от мястото, където е. Предприели сме ограничения, разтоварванането ще се извърши с плавателни средства ", сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР