Частичното бедствено положение в Бургаско бе отменено в 12 часа

...
Частичното бедствено положение в Бургаско бе отменено в 12 часа
Коментари Харесай

Бедственото положение в Бургаско е отменено, започна дезинфекция

Частичното бедствено състояние в Бургаско бе анулирано в 12 часа през днешния ден със заповед на кмета Димитър Николов. Започна стерилизация на наводнените региони, като с приоритет е село Равнец. Тя ще се прави във вътрешните пространства, дворовете и улиците за да се предотврати възникването на епидемиологична заплаха, заяви БГНЕС.

Местата, където се държат отпадъците също подлежат на стерилизация, настрана би трябвало да се обособи зона, където да се събират мъртвите животни. Организира се превоз за извозването на струпаните неизползваеми мебели.

Дейностите по възобновяване на вредите продължиха през почивните дни, а екипите бяха съсредоточени върху отводняването, почистването и неотложното възобновяване на развалената инфраструктура.

Служители на община Бургас ще посетят всички потърпевши фамилии за да сформират и актуализират описите с нанесените от бурята вреди, осведоми "Фокус ". Търси се помощ под всякаква форма, като строителни материали и бяла техника, за да се подкрепи нормализирането на живота на потърпевшите от наводненията.

От община Бургас предизвестяват жителите и гостите си да наблюдават прогнозата за времето и да се придвижват деликатно при откритите региони.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР