Частично бедствено положение за наводнените на 2 септември 2022 г.

...
Частично бедствено положение за наводнените на 2 септември 2022 г.
Коментари Харесай

Обявяват частично бедствено положение за наводнените села Богдан и Каравелово

Частично бедствено състояние за наводнените на 2 септември 2022 година села Богдан и Каравелово разгласи кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов. Информацията е на Българска телеграфна агенция, към момента я няма на формалния уебсайт на общината.
Частичното бедствено състояние влиза в действие през днешния ден и ще продължи седем дни. Причината е, че през последните две седмици равнището на водата в реките, които минават през селата, се е повишило. Повишено е и равнището на наносите, които водата носи, добави Кабаиванов.
Вчера комисия е проверила равнището на реките, а през днешния ден на заседание на Кризисния щаб е взето решението за частичното бедствено състояние, което се афишира превантивно, при заплаха от злополучие, посочи кметът. Уведомен е регионалният шеф на Пловдив.
Почти пет месеца след наводнението, което унищожи инфраструктурата в тези две села от кметството твърдят, че на следващия ден – 27 януари 2023 година, ще влезе техника в речните корита в двете села и ще продължи разчистването.
„ Коритата са с 2,5 метра дълбочина и ширина сред 8-9 метра, а сега в Богдан на 60 см всичко е запълнено ”, разяснява Кабаиванов. По думите му, в случай че има потребност бедственото състояние ще бъде удължено, следи се равнището на водата в село Слатина.
В региона на ул. " Еделвайс " в село Каравелово, която пострада най-вече от 12 фамилии се е върнало единствено едно. Временният мост се посипва всяка заран и вечер със сол, другата седмица чакаме да бъде възобновено от компанията осветлението по потърпевшите девет улици в селото, описа кметът на Карлово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР