Частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и БобошевоОбластният управител

...
Частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и БобошевоОбластният управител
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в общините Рила, Кочериново и Бобошево

Частично бедствено състояние в общините Рила, Кочериново и Бобошево
Областният шеф на Кюстендил обявяи отчасти бедствено състояние в общините Рила, Кочериново и Бобошево, считано от 10 ч. на 1 юли. Това се налага поради сериозните проблеми с водоснабдяването в землищата на с. Смочево, община Рила; на с. Мурсалево, община Кочериново и на с. Слатино, община Бобошево.
То касае и положението на водохващане „ Робовица “ и наложителните ремонтни действия,
които би трябвало да се извършат в незабавен порядък, заяви БНР.

Решението е взето на съвещание на Областния щаб за отбрана при бедствия, като предлагането е подкрепено единомислещо. Дни по-рано, на взаимно съвещание, решение за оповестяване на отчасти бедствено състояние взеха и общинските щабове на Кочериново, Рила и Бобошево.
Проблемите на водохващане „ Робовица “, откъдето сe подава вода за трите села,
са от дълго време. Изпращани са комисии за определяне на положението му, осъществявани са действия по оценка на нужните ремонтно-възстановителни действия. Водохващането е строено през 60-те години на предишния век, а ремонтни действия не са осъществявани. Водохващането обезпечава вода на няколко обитаеми места от трите общини.
През летния сезон дебитът на водата понижава, само че и загубите в оборудванията и по водопровода са обилни.
Взето е решение да се ангажира строителна компания, която да извърши неотложните аварийно-възстановителни работи. Планирано е и да се стартира планиране по главния ремонт на обект водохващане „ Робовица “. Усилията ще са ориентирани и към търсене съдействието на Междуведомствената комисия за обезпечаване на средства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР