Частично бедствено положение е обявено в района на пожара на

...
Частично бедствено положение е обявено в района на пожара на
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Дупница заради пожара на обект за вторични суровини

Частично бедствено състояние е оповестено в региона на пожара на обект за вторични първични материали край Дупница под моста на автомагистрала „ Струма”, заяви пресаташето на общината Христо Апостолов, представен от организация „ Фокус”.

Частичното бедствено състояние е оповестено със заповед на кмета инж. Методи Чимев и е със период до 24 часа на 14 август.

Причина за това стана предприемането на неотложни аварийно-възстановителни действия. Екипи на районните служби „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” от Дупница, Самоков, Благоевград, техника на ВиК-Дупница, компании с техника, зърнопроизводители с такава, както и доста доброволци са на мястото.
Пожар затвори автомагистрала „ Струма ” край Дупница Запалило се е и сметището към дружество за преправка на пластмаса
В региона се намират и екипи на Областното пътно ръководство и на Министерство на районното развиване и благоустройството, с цел да открият какво е положението на основите на моста на автомагистрала „ Струма” и дали има компрометирани детайли.

Снимка: Аз, репортерът

Засега няма информация за рискови газове над допустимото, само че резултатите се чакат. Преминаването на МПС по автомагистралата е неразрешено.

Щабът за осъществяване на общинския проект за отбрана при злополучие би трябвало да премине в непрестанен режим на работа.

Снимка: Аз, репортерът
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР