Частично бедствено положение е обявено в община Главиница. Частичното бедствено

...
Частично бедствено положение е обявено в община Главиница. Частичното бедствено
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в Главиница, села без ток в Южна България

Частично бедствено състояние е оповестено в община Главиница . Частичното бедствено п оложение обгръща четири селища в общината . Обстановката е тежка заради снеговалежа и мощния вятър, който образува навявания. Затворени са пътищата в направленията Главиница-Сокол-Зафирово-Долно Ряхово-Малък Преславец и Главиница-Сокол-Суходол-Бащино.
 
Частичното бедствено състояние ще бъде анулирано при прекъсване на навяванията и след почистване на пътищата.

Няма бедстващи хора . Днес и на следващия ден учебните заведения няма да работят. За детската градина в Главиница ще се образува една смесена група. Ток и вода има във всички обитаеми места.
 

Снегът и мощният вятър не престават да основават проблеми в доста елементи на страната. Няма бедстващи хора, на всички, които са подали сигнали, им е оказана помощ. От думите на шефа на АПИ Дончо Атанасов стана ясно, че най-критичните зони по пътната мрежа са в Добричко, Силистренско и Русенско.
 

Усложнена е обстановката с е лектрозахранването за 62 села в областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, оповестиха от пресцентъра на „ Електроразпределение Юг “. Екипи на сдружението работят за възобновяване на електрозахранването в засегнатите региони. Ситуацията в областите Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали е естествена при зимни условия.
 
С изместването на снеговалежите на изток усложнена остава обстановката с електрозахранването за села в области Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас . В засегнатите области в резултат на снеговалежа и бурния вятър са налице скъсани проводници.
 

Екипите на сдружението работят за възобновяване на електрозахранването, като тук-там се прави и физически обход по трасетата на електропроводите. В област Стара Загора 20 села имат нарушено електрозахранване – главно в региона на Раднево . В област Сливен наранени са 11 села, колкото и в област Ямбол . В област Бургас 20 села изцяло или отчасти имат спирания в електроснабдяването , главно в планинските елементи на региона.

Екипите на „ Електроразпределение Юг “ са оборудвани с техника и принадлежности, както и профилирана машинизация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР