Части от Северния плаж на Приморско са преотдадени за ползване

...
Части от Северния плаж на Приморско са преотдадени за ползване
Коментари Харесай

Чадърите в Приморско – дадени на туроператори и детски лагери

Части от Северния плаж на Приморско са преотдадени за прилагане на туроператорски компании. От локалната туристическа камара алармират, че свободната зона е лимитирана за плажуване.

Дългата линия на Северния плаж в Приморско е отрупана с чадъри, това се вижда и с невъоръжено око. Безплатната зона е сбутана или до дюните, много надалеч от морето, или в края на самия плаж. Част от линията е лимитирана единствено за избрана туроператорска компания, показва Стоян Петров, ръководител на локалната туристическа камара.

„ Има отделени браншове за еди – коя си компания, написа – това е зона за еди – коя си компания. Стигаш до един свободен бранш, обаче там е заградено, споделят „ Аа, тука е за тедски лагер “. Това се случва, в които би трябвало да са безвъзмездни зони. Те се отдават на детски лагери, на някоя огромна туроператорска компания и си поставят табелка. Идва свободният екскурзиант или екскурзиант на някоя друга компания и споделя „ Ние сме дискриминирани, не можем да си намерим място на плажа “, споделя Стоян Петров.

Табели предизвестяват туристите, че зоната е единствено за туристите на TA Alexandria.

Той разяснява, че компанията се грижи добре за чистотата на линията, само че сходно разположение на платените такъми, прави неприятно усещане и туристите се оплакват. Част от безплатната зона на плажа пък е тъкмо пред коридорите за джетове, банани и други атракциони.

Концесионер на Северният плаж е софийска компания, която го стопанисва от 1999 година за период от 20 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР