Части от граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево“ вече са

...
Части от граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Капитан Андреево“ вече са
Коментари Харесай

Явор Гечев:Части от ГКПП „Капитан Андреево“ вече са обект от значение за националната сигурност

Части от граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Капитан Андреево “ към този момент са оповестени за стратегически обект от голяма важност за националната сигурност. Решението за това е взето на днешното съвещание на държавното управление, удостовери на брифинг в Министерския съвет служебният министър на земеделието Явор Гечев, съобщи Българска телеграфна агенция.

С това недвусмислено се поставя точка на тематиката за това какво прави страната във връзка с формалния надзор от организацията по храните, уточни Гечев. Той изясни, че с решението на служебния кабинет някои от пространствата на пункта, където се прави надзор по влизащите на територията на страната храни, получават необикновен статут.

Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) ще ревизира предварителния допуск на всеки, който може да влиза в пространствата и ще упражнява характерна отбрана, в това число осведомителна и физическа, уточни министърът.

Недвусмислено страната упражнява цялостния си надзор, увери той.
Министър Гечев разгласи, че се работи и по повишение на потенциала на държавната лаборатория, осъществяваща надзор.

До шест месеца би трябвало да бъде закупено съоръжение и да бъде стационирана национална лаборатория към Българската организация по сигурност на храните на граничния пункт, изясни още Явор Гечев.

 

 Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР