Части на турската армия, съсредоточени в граничната зона в Северна

...
Части на турската армия, съсредоточени в граничната зона в Северна
Коментари Харесай

Турските сили са обстрелвали сирийската армия

Части на турската войска, съсредоточени в граничната зона в Северна Сирия, са обстрелвали позиции на сирийската войска, ситуирани покрай град Саракиб в сирийската провинция Идлиб, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия Ал Джазира.

Според малкия екран турските сили, ситуирани край Саракиб, са подложили на обстрел елементи на сирийската войска в региона Нейраб на север от града.



Ал Джазира заяви, че обстрелът от турска страна е съвпаднал по време с контраофанзива на въоръжени сирийски размирен групировки, опитващи се да възстановят позициите ски, изгубени напоследък вследствие на настъплението на сирийската войска в региона.

На 5 февруари сирийската войска влезе в Саракиб и откри надзор над него. Селището се намираше в ръцете на групировката Джебхат ан Нусра от 2015 година
 
Russia continues close coordination with Turkey and Iran in Syria, Russian Foreign Ministry says
— DAILY SABAH (@DailySabah)

Саракиб има стратегическо значение и се намира на кръстопътя на автомагистралите Латакия - Алепо и Дамаск - Алепо. Контролът на сирийската войска над Саракиб може да форсира разгрома на групировките в Северна Сирия, отбелязва ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР