Част от водените у нас производства за корупция сред политически

...
Част от водените у нас производства за корупция сред политически
Коментари Харесай

Демерджиев: Европейската прокуратура наблюдава разследвания за корупция сред български политически фигури

„ Част от водените у нас производства за корупция измежду политически фигури са под наблюдаване на Европейската прокуратура, което значи корист с европейски средства. Част от проблемите, които установяваме по пътищата (пътните настилки – б.р.) също са в тази рубрика. Една част от инспекциите, които правим, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга – на европейската. Спектърът е много необятен – не приказваме за политици от една политическа мощ. Най-коректно е да бъдат оповестени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада при съобщаването на имената “.

Това служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в изявление за БНР.

„ Има следствия за некачествено строителство на пътища и ще има, тези инспекции ще продължат. Тестваме задоволително огромни сектори от пътищата и това, което се открива, е смущаващо. Установява се липса на задоволително положен материал, неспазване на софтуерните правила, открива се, че част от инвестиции материал е фалшив “, разяснява Демерджиев.

По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла поради изхабяване, са „ нелепи и надали могат да подведат крепко мислещ човек “.

Преди дни служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков уточни, че една трета от заложения по план асфалт в Северната скоростна дъга в София, който би трябвало да е 20 сантиметра, липсва в главния асфалт.

„ Ние не вършим изследвания или проби, а вършим инспекции по линия на това дали е осъществено закононарушение и водим досъдебни производства. Съжалявам, че това някои хора ги тормози, явно се поражда нервност. Проверките ще приключат и резултатите ще бъдат оповестени каквито са. Говорим за инспекции и производства, които вървят по реда на Наказателно-процесуалния кодекс. Нека да се разграничават нещата. Знаем по какъв начин да действаме и ще спазим закона. Нарушенията са доста и най-различни. Нашата цел е да проверим кои от тези нарушавания съставляват закононарушения и там, където има такива, те да бъдат импортирани в прокуратурата, с цел да може да бъде повдигнато обвиняване и да внесе обвинителни актове в съда “.

Демерджиев разяснява и почналата предизборна акция за вота на 2-ри април:

„ Хартиената бюлетина подвигна ползата на лицата, които управляват вота, така наречен корпоративен избор. Има първите производства, които са формирани. Анализирали сме рисковите секции, анализирали сме слабостите при провеждането на предходните избори. Сега сме се подготвили. Това ще даде по-добри резултати “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР