Част от тълпата освирка принц Андрю на излизане от Бъкингамския

...
Част от тълпата освирка принц Андрю на излизане от Бъкингамския
Коментари Харесай

Крал Чарлз III и Камила пристигнаха в Уестминстърското абатство за коронацията

Част от тълпата освирка принц Андрю на излизане от Бъкингамския замък

Крал Чарлз Трети и кралица Камила напуснаха Бъкингамския замък със специфичната кралска карета и се насочиха към Уестминстърското абатство за церемонията по коронацията, съобщи Ройтерс.

Десетки хиляди хора се подредиха по продължение на булеварда, който води от двореца към абатството, с цел да следят процесията.

Крал Чарлз и Камила започнаха пътуването си от Бъкингамския замък до Уестминстърското абатство в 12:20 българско време, пътувайки в теглената от коне карета „ Diamond Jubilee State Coach “ и съпроводени от членове на телохранителите на краля, Household Cavalry. „ Кралското шествие “ се движи по The Mall – алеята, водеща от Бъкингамския замък до площад Трафалгар, по-късно по Уайтхол, преди да дойде в Уестминстърското абатство.
Камбаните започнаха да бият за краля и кралицата, които скоро ще бъдат коронясани в Уестминстърското абатство. Принц Джордж, синът на принца и принцесата на Уелс, се подредиха до другите почетни посетители. Принц Хари и принц Андрю седят на третия ред в Уестминстърското абатство.

Андрю дойде с кадифени одежди и златни знаци, които го отбелязват като Рицар на жартиерата - церемониална роля, която той заема, откогато починалата кралица му я връчи през 2006 година

За разлика от него принц Хари носи елементарен костюм, както бе поискано от Бъкингамския замък, а не военната униформа, която преди този момент е носил на кралски церемонии, в това число на погребението на кралицата предходната година.

 

King Charles arrives at Westminster Abbey for his Coronation
— BBC News (UK) (@BBCNews)
По време на коронацията Крал Чарлз III е облечен в церемониално облекло от коприна, злато и скъпоценни камъни, тежащо над 10 кг. Чарлз носи тъмночервената кадифена държавна тога на дядо си крал Джордж VI. Мантията е на близо 90 години.

Камила носи на коронацията тога с дължина 5,5 метра, която е направена за коронацията на Елизабет II през 1953 година Тя е избродирана с изображения на пчели и бръмбари, " които отразяват тематиките за природата и околната среда и любовта на Техни Величества към естествения свят ", сподели по-рано представител на Бъкингамския замък.
Кралят и кралицата заеха местата си пред основния олтар на абатството.

Мястото е известно като Театърът на коронацията, което дава визия, че това е централната точка на традицията.

Крал Чарлз ще получи Библията, а по-късно ще чуем клетвата, която този път ще бъде рамкирана от признанието, че хората имат свои лични " вярвания и убеждения ".
За помазването той ще пристъпи към 700-годишния коронационен стол.

Той е подложен в средата на усърдно възобновената средновековна настилка.

Столът е направен от италиански майстори от XIII в., като се счита, че доста от частите мозайка са избавени от средновековни търсачи на преференциални цени, които са взели материал от остарели древноримски руини.

Така че крал Чарлз ще бъде коронясан върху фрагменти от още по-стара цивилизация. Очаква се коронацията да продължи към 90 минути.
Принц Андрю беше освиркан от някои членове на тълпата, до момента в който напускаше Бъкингамския замък на път към Уестминстърското абатство, заяви " Би Би Си ".

Херцогът на Йорк е обект на обвинявания, свързани с наказания полов нарушител Джефри Епщайн и неговата довереница, английската световна дама Гислейн Максуел, която през 2021 година беше приета за отговорна за трафик на деца за полова употреба.

Източник: БГНЕС/БТА

 

I here present unto you King Charles, your undoubted King: Wherefore all you who are come this day to do your homage and service, are you willing to do the same?

God save King Charles.
— Royal Central (@RoyalCentral)
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР